Naar inhoud
thuisloket ocmw

Warm de winter door

Foto van een gezellig haardvuur
Met de winter in aantocht, is het belangrijk dat iedereen zich in huis kan verwarmen. De Vlaamse overheid voorziet daarom een aantal maatregelen, zoals een minimale levering aan elektriciteit en aardgas voor mensen met een budgetmeter.

Minimale levering elektriciteit

Gezinnen met een budgetmeter hebben recht op een minimale levering van elektriciteit. De budgetmeter voor elektriciteit levert altijd 10 ampère aan elektriciteit, zelfs als er geen geld staat op je budgetmeterkaart.

Minimale levering aardgas

De minimale levering aardgas is een financiële tussenkomst voor aardgas, twee maal per maand, gedurende de winterperiode van 1 november tot 31 maart. Dit bedrag wordt op de budgetmeterkaart gezet. Na de winter kan het OCMW 30% van de tussenkomst aan jou terugvragen.

Verwarmingstoelage

Wie zich in een financieel moeilijke situatie bevindt, kan elk jaar een korting krijgen op de verwarmingsfactuur van het Sociaal Verwarmingsfonds.

Je kan een tegemoetkoming krijgen in je factuur voor deze brandstoffen:

  • huisbrandolie (mazout) aan de pomp en in bulk (voor het vullen van een brandstoftank aan huis)
  • verwarmingspetroleum (type c) aan de pomp
  • bulkpropaangas aan huis geleverd in grote hoeveelheden (in een propaangastank, niet in flessen).

Wil je weten of je in aanmerking komt voor bovenstaande maatregelen? Neem dan contact op met het OCMW (Kris Haeverans – kris.haeverans@lille.be – 014 88 30 90)

Voor meer informatie kan je terecht op de website van de Vlaamse overheid.

Datum van het bericht: maandag 04 november 2019

Alle nieuws