Naar inhoud
thuisloket ocmw

Wil jij thuis ook zuiniger verwarmen?

Affiche verwarmingscoach
De winter kondigt zich aan. Een tijd om je in je knusse zetel onder een dekentje te nestelen. Maar hoe krijg je je woning lekker warm met een lage energiefactuur? Nodig de verwarmingscoach van onze gemeente eens uit bij je thuis. Deze zal je nuttige tips kunnen bezorgen!

Wat is een verwarmingscoach?

De verwarmingscoach komt thuis langs en geeft je gratis advies en tips op maat om je huis zuiniger te verwarmen. Omdat niet iedereen dezelfde levensstijl, leeftijd, gezinssituatie, werktijden of woning heeft, is persoonlijk advies extra waardevol.

Wil je graag een gratis huisbezoek? Dit vraag je gemakkelijk aan via de website van de provincie Antwerpen.

Enkele algemene tips van een verwarmingscoach

  • Zet je thermostaat op 20 à 21°C als je stilzit. Zit je pas om 20 uur in de zetel en ben je daarvoor druk in de weer? Dan kan je verwarming tot dan een graadje of twee lager.
  • Stel je verwarming in op 15 à 16°C als je slaapt of niet thuis bent. Heb je vloerverwarming? Dan verlaag je de temperatuur best met maximum 2 graden, anders kost het te veel energie om weer op te warmen.
  • Verlucht je woning voor een goed binnenhuisklimaat. Als het te vochtig is in je woning, ga je meer verwarmen dan nodig omdat het dan sneller kil aanvoelt. En natuurlijk zet je de verwarming even uit als je de ramen ’s morgens en ’s avonds een kwartiertje open zet.
Datum van het bericht: dinsdag 05 november 2019

Alle nieuws