Naar inhoud
thuisloket

Poederlee krijgt een tuin rond de kerk

De kerk is nu omringd door oude graven op een vlakte van zand.
De gemeente gaat een tuin aanleggen rond de kerk van Poederlee. De kerk is nu omringd door oude graven op een vlakte van zand. Vele graven zijn in zeer slechte staat. Samen met een ontwerpbureau willen we een tuin realiseren met veel bloemen, planten en gras.

De graven zelf verdwijnen, maar enkele mooie stukken van de huidige grafmonumenten zullen na overleg met de heemkundige kring geïntegreerd worden in de kerktuin. De aanleg van de kerktuin kadert in het Wensbeeld Lille-Poederlee dat we samen met onze inwoners ontwikkelen.

Om de tuin te realiseren moeten de graven verwijderd worden. Een graf verwijderen kan niet zomaar. De aankondiging moet een jaar ter plaatse uithangen. Sinds vandaag hangt die aankondiging. Dat betekent dat de werken ten vroegste eind 2020 kunnen starten.

Nabestaanden mogen gedenksteen of foto’s verwijderen

De nabestaanden mogen foto’s die aan de graven zijn bevestigd, de gedenksteen of voorwerpen die zich op dit graf bevinden, verwijderen. Dit kan vanaf 1 augustus 2020 tot 30 november 2020. Je moet dit wel vooraf laten weten aan de dienst burgerzaken. Het kennisgevingsformulier vind je op onze website of kan je afhalen aan het loket.

Vanaf 1 december 2020 worden de grafmonumenten eigendom van het gemeentebestuur en zullen ze verwijderd worden of geïntegreerd in de kerktuin.

De kosten voor het verwijderen van de grafmonumenten worden volledig gedragen door de gemeente.

Meer informatie

Dienst burgerlijke stand - Ingrid Buersens – 014 44 82 31 – ingrid.buersens@lille.be

Datum van het bericht: zaterdag 30 november 2019

Alle nieuws