Naar inhoud
thuisloket

Startmoment Veerkrachtige Dorpen Wechelderzande

Hof D'Intere
Welke invulling moet Hof d’Intere volgens jou krijgen? Heb jij een leuk idee voor de voormalige pastorij? Deze en nog vele andere vragen komen aan bod tijdens het project Veerkrachtige Dorpen Wechelderzande. Op dinsdag 10 maart 2020 is iedereen welkom op het startmoment.

Het Wensbeeld Wechelderzande heeft de toekomst geschetst van ons schildersdorp op het vlak van mobiliteit en groenstructuren in het centrum en rond Hof d’Intere. De eerste realisaties van het project zijn al zichtbaar. Hof d’Intere kreeg terug een prachtig park en er verscheen een parkeergaard naast het kasteel.

Het project Veerkrachtige Dorpen bouwt verder op het Wensbeeld Wechelderzande en is een samenwerking tussen het gemeentebestuur en de provincie Antwerpen. Het vloeit voort uit de vaststelling dat dorpen in Vlaanderen de laatste jaren continu aan het veranderen zijn. Tijdens het project Veerkrachtige Dorpen Wechelderzande gaan we samen uitzoeken hoe we als dorp op een goede manier met deze veranderingen omgaan. Daarnaast wil de gemeente een nieuwe bestemming voor Hof d’Intere in Wechelderzande. Het volledige gebouw staat klaar om er iets moois van te maken in nauwe samenspraak met de inwoners van Wechelderzande.

Startmoment

Op dinsdag 10 maart 2020 om 19 uur is het startmoment in De Zandfluiter. Kom zeker langs!

Daarna gaan we in vier sessies verder aan de slag om een dorpsvisie uit te werken. Noteer volgende data al zeker in je agenda:

  • 31 maart - Wat zijn de noden van het dorp?
  • 28 april - Droom mee over de toekomst van Wechelderzande
  • 19 mei - Van droom naar actie
  • 9 juni - Keuze van prioriteiten

De infosessies vinden telkens plaats van 19 uur tot 21 uur.

Op de website van Veerkrachtige Dorpen vind je meer informatie.

Datum van het bericht: maandag 23 december 2019

Alle nieuws