Naar inhoud
thuisloket

Bel de noodcentrales via de app

Logo van de app 112 BE
Als je in nood bent en dringend hulp nodig hebt van de brandweer, ambulance of politie, kan je deze ook contacteren via de app 112 BE. Deze app heeft veel voordelen. Zo hoef je de noodnummers niet langer te onthouden. Dankzij een chatfunctie kunnen ook doven en slechthorenden contact opnemen.

Lokalisatie

De noodcentrales kunnen je dankzij deze app makkelijker terugvinden. De app stuurt je positie naar de noodcentrale zodra je belt en stuurt daarna elke 30 seconden een update van je positie. De app kan zo een kostbare tijdswinst opleveren.

Ook zonder internetverbinding kan je de app 112 BE gebruiken.

Chatfunctie

De app heeft ook een chatfunctie. Doven, slechthorenden en mensen met een spraakstoornis kunnen eenvoudig in de app aangeven dat zij niet kunnen telefoneren. Zij kunnen dan via berichten met de noodcentrale communiceren.

Extra informatie opgeven

De registratie in de app brengt nog een aantal voordelen met zich mee. Je kan bepaalde medische info doorgeven, zoals hartproblemen, allergieën, epilepsie, diabetes… De operator heeft deze informatie nog voordat je iets gezegd hebt en kan dit doorgeven aan de hulpdiensten die ter plaatse komen.

Hoe installeren?

De app installeren is heel gemakkelijk. Hiervoor ga je naar de app store of play store op je smartphone, je geeft ‘app 112 BE’ in als zoekopdracht en je downloadt de app.

Meer informatie vind je terug op de website van 112.

Datum van het bericht: donderdag 02 januari 2020

Alle nieuws