Naar inhoud
thuisloket

Infomoment herbruikbare bekers

Herbruikbare bekers
De wetgeving rond het gebruik van wegwerpmateriaal op evenementen is verstrengd sinds 1 januari 2020. Er moet volop gebruik gemaakt worden van herbruikbare bekers. Daarom organiseren we op maandagavond 27 januari 2020 een infoavond voor verenigingen.

Concreet is het gebruik van wegwerpbekers of -verpakkingen voor dranken verboden op evenementen sinds 1 januari 2020. Enkel als de eventorganisator de wegwerpbekers voor meer dan 90 % inzamelt en laat recycleren, zijn deze nog toegestaan. Vanaf 1 januari 2022 wordt deze grens opgetrokken naar 95 %.

Overheden mogen vanaf 1 januari 2020 op hun evenementen geen drank meer aanbieden in wegwerpmateriaal. Zelfs niet als ze die terug inzamelen voor recyclage. Ook binnen hun eigen werking mogen overheden geen dranken meer aanbieden in wegwerpmateriaal.

De gemeente wil de verenigingen financieel steunen in de nieuwe wetgeving en keurde daarom een subsidiereglement goed. Meer informatie hierover vind je terug via https://www.lille.be/nieuwsdetail.aspx?id=3301

Infomoment

Het infomoment gaat door van 20 uur tot 21 uur in de kleine zaal van parochiecentrum Sint-Pieter.

De Sprong vzw en IOK werkten een aanbod uit waar verenigingen beroep op kunnen doen. De Sprong komt dit toelichten op de infoavond.

Kom je naar het infomoment? Bevestig dan even je aanwezigheid aan milieu@lille.be .

Datum van het bericht: maandag 06 januari 2020

Alle nieuws