Naar inhoud
thuisloket

Werk mee aan het Poederlee van morgen

de kerk van Poederlee
Welke invulling moet de kerk in Poederlee volgens jou krijgen? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat het dorp én het kerkgebouw klaar zijn voor de toekomst? Deze en nog vele andere vragen komen aan bod tijdens het project ‘Kerk als dorpsknooppunt’ in Poederlee dat loopt vanaf 8 maart 2020.

Het kerkgebouw is één van de meest iconische gebouwen in een dorp. Het is een herkenningspunt, een plek met vaak vele verhalen. Maar kerken worden steeds minder gebruikt. Erediensten verminderen of verdwijnen zelfs helemaal. Tegelijkertijd blijven onderhouds- en renovatiekosten zich opdringen. Daarom denken vele kerk- en gemeentebesturen na over een neven- of herbestemming.

Hier willen wij ook mee aan de slag gaan. Daarom stappen we samen met de kerkfabriek van Poederlee in het project ‘Kerk als dorpsknooppunt’. Samen met jou willen we denken en werken aan de toekomst van het dorp en de mogelijkheden van het kerkgebouw in Poederlee.

Workshops

Heb jij interesse om mee te denken over een nieuwe invulling voor ons kerkgebouw? In vier sessies gaan we aan de slag om ideeën uit te werken tot een eerste toekomstvisie voor het toekomstig gebruik van het gebouw. Noteer volgende data al zeker in je agenda:

  • maandag 16 maart
  • maandag 30 maart
  • maandag 20 april
  • maandag 4 mei

De sessies vinden telkens plaats in parochiecentrum Mollenhof van 19 tot 21 uur.

Meer weten?

  • Carmen Van Den Plas - carmen.vandenplas@lille.be - 014 88 98 84
  • Davy Sterkens - davy.sterkens@innovatiesteunpunt.be - www.kerkalsdorpsknooppunt.be 

Het project ‘Kerk als dorpsknooppunt’ is een samenwerking van Innovatiesteunpunt, RURANT vzw, Landelijke Gilden vzw en Provincie Antwerpen.

Datum van het bericht: maandag 17 februari 2020

Alle nieuws