Naar inhoud
thuisloket

Mondmaskers: waar en wanneer?

maak een mondmasker
We hebben mondmaskers besteld via IOK. We verwachten deze maskers op 29 mei. Begin juni kunnen we ze dan bedelen. Voor de levering van de federale mondmaskers hebben we nog geen richtdatum gekregen. In afwachting lijsten we op waar je nu al aan een mondmasker kan geraken.

Wanneer komen de maskers van de gemeente en de federale overheid?

De gemeente zorgt voor een gratis masker voor elke inwoner ouder dan 12 jaar. De gemeente plaatste haar bestelling via een groepsaankoop van IOK. We verwachten deze maskers op 29 mei. Als alles vlot verloopt, kunnen we de mondmaskers begin juni bedelen. We zijn deze bedeling al volop aan het voorbereiden.  
 
Over de leverdatum van de mondmaskers die we krijgen via de federale overheid is er nog geen duidelijkheid.
 

Mondmaskers via onze ondernemers

In afwachting van de gratis mondmaskers kan je bij onze lokale ondernemers al maskers kopen.

  • Bij Uni-surprise in Poederlee kan je mondmaskers bestellen op hun website. https://www.uni-surprise.be/
  • Bij D'Heldt in Wechelderande kan je mondmaskers en ander beschermingsmateriaal bestellen.
  • Via de webshop van Der Kinderen kan je pakketjes met stof en lintjes kopen om 6 mondmaskers te maken. De pakketjes om zelf maskers te maken, worden aan huis geleverd voor onze inwoners. Het juiste patroon vind je op www.maakjemondmasker.be. Vanaf 11 mei kan je de pakketjes ook in de winkel kopen.
  • Bij Kledingwinkel Flo en Elka (naaiwinkeltje in de Boskapelstraat) kan je maskers laten naaien als je zelf stof aanlevert.  
  • Verkoopt jouw lokale onderneming ook herbruikbare stoffen maskers? Laat het ons weten via communicatie@lille.be.

Doe mee aan de Nationale Naaiactie

Om #COVID19BE mee te helpen bestrijden is de Nationale Naaiactie in het leven geroepen. Download de handleiding op www.maakjemondmasker.be. Samen maken we herbruikbare mondmaskers voor iedereen: vrienden, familie, buren ... Ik bescherm jou, jij beschermt mij.

Hebben al je buren en je familie al een masker? Breng je overschot aan maskers binnen in het gemeentemagazijn. Wij schenken ze aan de onze leerkrachten, vrijwilligers, mensen in armoede ...

Inzamelpunt mondmaskers

Gemeentemagazijn
Achterstenhoek 22
2275 Lille

 
Datum van het bericht: donderdag 30 april 2020

Alle nieuws