Naar inhoud
thuisloket

Strijd tegen processierups gestart

een van de waarschuwingslinten die in onze gemeente hangt
We starten eind deze week met het preventief behandelen van bomen tegen de processierups. De rupsen bevinden zich in het juiste stadium om te starten met preventief behandelen. We hingen ook al linten op plaatsen waar vorig jaar overlast was.

Preventief behandelen met spuitkanon

Eind deze week start de aannemer in onze gemeente met het preventief behandelen van bomen. Dit gebeurt met een spuitkanon op een tractor. De aannemer zal spuiten op de locaties waar vorig jaar veel overlast was.

Waarschuwingslint en borden

Op de plaatsen waar vorig jaar veel hinder was, hingen we ook al waarschuwingslinten en plaatsten we infoborden. Als je deze linten of borden opmerkt, wilt dit niet met zekerheid zeggen dat er nu rupsen aanwezig zijn. Het gaat om plaatsen waar er vorig jaar veel hinder was. Hier let je best extra op.

Veel hinder verwacht

De provincie waarschuwt dat er dit jaar veel hinder verwacht wordt. Niet alleen zijn er effectief meer rupsen aanwezig, de blootstelling aan de hinder zal ook groter zijn aangezien we door de coronacrisis deze zomer wellicht veel meer tijd thuis en in eigen buurt doorbrengen

Wat te doen als je een nest ontdekt?

Ontdek je zelf een nest op openbaar domein? Meld dit dan via www.lille.be/ietsmelden. Voor de bestrijding van rupsen in je eigen tuin moet je zelf instaan. Op onze website vind je een lijst terug met gespecialiseerde aannemers die je kan contacteren. 

Datum van het bericht: maandag 11 mei 2020

Alle nieuws