Naar inhoud
thuisloket

Werken rotonde Beerse-Vosselaar vanaf 2 juni

Omleidingsplan tijdens het eerste werkweekend
Het Agentschap Wegen en Verkeer start begin juni met werken aan de rotonde Beerse-Vosselaar, ter hoogte van de op- en afritten. Richting de Beersebaan (N132) wordt een extra invoegstrook aangelegd om de doorstroming op de rotonde te verbeteren. De werken duren ongeveer één maand.

Tijdens deze werken zal de rijrichting Beerse het eerste weekend van juni volledig afgesloten zijn voor doorgaand verkeer.

Extra afslagstrook om doorstroming te bevorderen

Wegen en Verkeer gaat ruimte vrijmaken voor een extra invoegstrook op de afrit richting Beerse (N132), door het verwijderen van een betonnen schacht in de middenberm. De schacht deed dienst als lichtkoker voor de onderliggende voetgangerstunnel, maar wordt nu gedicht. Zonder dit obstakel verhoogt de veiligheid voor de afdraaiende voertuigen vanop de rotonde richting Beerse. De huidige middenberm aan de afslag wordt verder verhard en gebruikt als invoegstrook. De extra capaciteit aan de afslag moet voor een vlottere doorstroming op de rotonde zorgen, vooral tijdens de drukke ochtendspits. Er ontstaat immers een dubbele afslagstrook richting Beerse, die overgaat op de nieuwe invoegstrook. Door een aanpassing  van de wegmakeringen zal ook het oprijden van de rotonde vlotter verlopen, komende vanuit richting Beerse.

Minderhinder-maatregelen: weekendwerk en omleiding

De werken starten op dinsdag 2 juni 2020. Tijdens het eerste weekend van juni (zaterdag 6 en zondag 7 juni) wordt de betonnen koker aan de afslag zorgvuldig verwijderd. Voor de veiligheid van de arbeiders, wordt de rijrichting Beerse tijdens dat weekend aan de rotonde afgesloten voor verkeer. Een omleiding wordt aangegeven via de E34, afrit Lille, en Oostmalle. (zie afbeelding bij dit nieuwsbericht)
 
Tijdens het vervolg van de werken in juni, blijft doorgaand verkeer richting Beerse wel mogelijk. Dat zal echter via een versmalde rijstrook aan de werfzone gebeuren, die al wordt ingezet vanop de rotonde. Hierdoor zal er gedurende een maand extra verkeershinder zijn op de rotonde, en bij uitbreiding op de afritten van de E34.
 
De voetgangerstunnel onder de N132 wordt afgesloten tot het einde van de werken, eind juni. Er kan gebruik gemaakt worden van de andere fiets- en voetgangerstunnels onder de rotonde.

Meer info

Alle updates vind je terug op www.wegenenverkeer.be/lille

Afhankelijk van het verloop van de werken aan de amfibietunnels op de Antwerpseweg (N12) in Beerse, zou het werkweekend aan de rotonde nog kunnen opschuiven. 

Datum van het bericht: maandag 18 mei 2020

Alle nieuws