Naar inhoud
thuisloket

Afhaalmomenten mondmaskers: dinsdag 2 en woensdag 3 juni 2020

Afhaalmomenten mondmaskers dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni 2020
Op vrijdag 29 mei ontvangen we een mondmasker voor al onze inwoners boven de 12 jaar. We voorzien hiervoor twee afhaalmomenten: dinsdag 2 juni en woensdag 3 juni. Dit telkens van 15 uur tot 20 uur. In elk dorp is er één afhaalpunt. Iedereen krijgt een brief in de bus met daarop het afhaalpunt.

We zijn voor de mondmaskers afhankelijk van de levering van de partners van IOK. Als deze niet op tijd aankomen, verwittigen we jullie het weekend van 30 mei via onze communicatiekanalen. Houd daarom zeker onze website en facebookpagina in de gaten.

Waarom verdelen we de mondmaskers via afhaalmomenten?

Door het organiseren van afhaalmomenten zijn we er zeker van dat de juiste aantallen bij de juiste mensen terechtkomen. Ook kregen we al meldingen van andere gemeentes waar de mondmaskers uit de brievenbussen worden gestolen, en dit willen we absoluut vermijden. Dankzij afhaalmomenten komen er geen mondmaskers terecht in brievenbussen van inwoners die geen mondmasker meer nodig hebben. De overschot kunnen we schenken aan doelgroepen die er extra nood aan hebben.

Waar af te halen?

We voorzien per dorp één afhaalpunt. Om verwarring te vermijden bij mensen die net op een dorpsgrens wonen, vind je in de brief terug welk afhaalpunt voor jou van toepassing is.

Hierbij een overzicht van het afhaalpunt per dorp:

 • dorp Lille: sportcentrum Balsakker
 • Wechelderzande: Parochiecentrum De Zandfluiter
 • Poederlee: Parochiecentrum Mollenhof
 • Gierle: turnzaal Brulens

Aandachtspunten bij het afhalen

 • Één persoon per gezin komt het pakket voor het hele gezin afhalen. Het aantal dat je krijgt, is bepaald op basis van de cijfers van het bevolkingsregister.
 • Kijk ter plaatse goed naar de informatieborden en ga in de juiste rij staan.
 • Neem je identiteitskaart mee. Enkel wie ingeschreven is in onze gemeente krijgt een masker.
 • Uit veiligheidsoverwegingen vragen we je om je eigen zakje mee te brengen om daarin je pakket mee naar huis te kunnen nemen.

Wat krijg ik allemaal mee?

 • Een mondmasker voor elk lid uit jouw gezin ouder dan 12 jaar (vanaf geboortejaar 2008)
  • Mannen: large
  • Vrouwen en kinderen/jongeren tussen 12 jaar en 18 jaar: medium
 • Een handleiding om het mondmasker correct te kunnen gebruiken en te kunnen wassen
 • Filters van de federale overheid
  • De federale overheid zorgt een voor een gratis masker en filters voor alle inwoners. De filters worden normaal eind mei geleverd. Deze kunnen we dus mee bedelen met onze maskers. Wanneer de mondmaskers van de federale overheid zelf aankomen, is nog niet duidelijk. De filters van de federale overheid passen in de maskers van de gemeente. Hierop hebben we toegezien bij de bestelling van onze maskers.

Veiligheid ter plaatse

We zorgen ervoor dat de afhaalmomenten veilig kunnen verlopen. Al onze medewerkers dragen een mondmasker en we nemen de nodige maatregelen om afstand te kunnen bewaren.

Help elkaar

Heb je een ouder, grootouder of buur die minder mobiel is of deel uitmaakt van een risicogroep? Deze persoon kan jou een volmacht geven door het strookje op de brief die je volgende week ontvangt in te vullen en te ondertekenen. Als jij dit strookje meeneemt naar het afhaalpunt, krijg jij het pakket voor deze persoon mee.

Let op: Per dorp verzamelen we de mondmaskers telkens in één afhaalpunt. Je kan dus enkel mondmaskers afhalen voor iemand die in hetzelfde dorp woont.

Datum van het bericht: dinsdag 19 mei 2020

Alle nieuws