Naar inhoud
thuisloket

Project Veerkrachtige dorpen Wechelderzande opnieuw van start

Hof d'Intere met bloemen op de voorgrond
Door de coronacrisis stond het project Veerkrachtige dorpen Wechelderzande even stil. We vinden het belangrijk om dit toch snel terug op te pikken. Op 16 juni starten we daarom opnieuw, met een online participatiesessie! In juli volgt er een parkspel.

Op 10 maart mochten alle Wechelaars al een eerste keer meedenken over een nieuwe invulling voor Hof d’Intere en de oude pastorij. Samen bekeken ze ook de uitdagingen waar het dorp voor staat. Door de coronacrisis stond het project even stil. We vinden het belangrijk om dit toch snel terug op te pikken. Op 16 juni starten we daarom opnieuw, met een online participatiesessie!

Liever hadden we fysiek samen gekomen, maar dat is niet mogelijk door de coronamaatregelen. Omdat wij en onze inwoners het belangrijk vinden om toch verder te werken met het project doen we de eerste sessies online via Zoom. We weten dat online sessies een drempel zijn voor sommigen, maar we hopen dat iedereen met positieve ideeën die in de mogelijkheid is om deel te nemen, zich vol enthousiasme inschrijft voor de sessies. Je inschrijven kan op de website van Veerkrachtige Dorpen. Na inschrijving krijg je praktische richtlijnen voor je deelname en helpen we je wanneer je technische moeilijkheden hebt.

Verslag startmoment

Op het startmoment op 10 maart stonden tien uitdagingen centraal die op hedendaagse dorpen afkomen zoals klimaat, seniorenzorg, wonen … Per uitdaging gaven de aanwezigen aan in welke mate ze vinden dat deze in Wechelderzande aanwezig zijn en welke van de 10 thema’s hun voorkeur genieten om verder aan te werken.

Iedereen mocht ook al een eerste keer meedenken over een nieuwe invulling voor Hof d’Intere en de oude pastorij. Er kwamen veel ideeën naar boven. Gaande van een tentoonstellingsruimte of koffiehuisje tot co-workplek.

Sessie 1: Online sessie op 16 juni om 19.30 uur

Vier thema’s staken er in het startmoment bovenuit: Jeugd & Senioren – Klimaat – Basisvoorzieningen – Sociale samenhang.

Over deze vier gaan we in de online sessie door in kleine groepjes. Hiervoor krijg je een aparte ‘room’ waar jij over jouw favoriete thema mag nadenken met enkele andere inwoners.

Daarna komen we terug online samen om te checken hoe we deze thema’s kunnen linken aan de toekomstige invulling van Hof d'Intere en de oude pastorij.

Je inschrijven voor de online sessie doe je door het inschrijvingsformulier in te vullen. Na inschrijving krijg je praktische richtlijnen voor je deelname en helpen we je wanneer je technische moeilijkheden hebt.

Schrijf je hier in voor de online sessie!

 

Sessie 2: Parkspel aan Hof d’Intere en de oude pastorij op 5 juli om 13 uur

We gaan ervan uit dat we begin juli nog altijd afstand moeten houden van elkaar. We werken daarom voor sessie 2 aan een parkspel of een wandeling aan Hof d’Intere en de oude pastorij. Op infoborden gaan we de resultaten en ideeën uit de online sessie visualiseren zodat bezoekers hun mening kunnen geven over de resultaten. We maken ook een fotowand met foto’s van vroeger en een wensmuur waar inwoners ideeën of meningen kunnen ophangen.

Wanneer de sessie volledig vorm heeft, geven we jullie alle info.

 

Sessie 3 en 4: Bijeenkomst op 15 september en 6 oktober

We hopen dat we tijdens de laatste sessies fysiek samen kunnen komen. Tijdens deze sessie maken we de plannen concreet en leggen we een quick-win vast die we willen realiseren. De quick-win zien we als iets wat we snel kunnen realiseren, maar toch al een heel verschil maakt.

 

Toonmoment

Tijdens het toonmoment presenteren we de plannen en de visie die we samen hebben vastgelegd. De datum van het toonmoment ligt nog niet vast. Ideaal gezien houden we het toonmoment als de quick-win gerealiseerd.

 

Meer info

Gemeente Lille - Carmen Van den Plas - carmen.vandenplas@lille.be - 014 88 98 84

Provincie Antwerpen - Katleen Verhaert - katleen.verhaert@provincieantwerpen.be - 03 240 66 57 - www.veerkrachtigedorpen.be/dorp/wechelderzande/

Datum van het bericht: maandag 25 mei 2020

Alle nieuws