Naar inhoud
thuisloket

Hoe ver staat het met het Wensbeeld Wechelderzande?

Hof d'Intere
Samen met alle Wechelaars stelde de gemeente een plan op voor de dorpskernvernieuwing van Wechelderzande, het Wensbeeld Wechelderzande. Het wensbeeld is een langetermijnproject. Soms lijkt het alsof het even stil ligt, maar achter de schermen wordt er stevig doorgewerkt. Hierbij een update!

Alle inwoners van Wechelderzande werden in november van 2015 uitgenodigd op een debat. Daar dachten ze mee na over de toekomst van de mobiliteit in Wechelderzande, de groenstructuren in het centrum en de historisch waardevolle gebouwen zoals Hof d’Intere. Na een tweede debat in 2016 rondde het bureau Omgeving, dat de opmaak van het wensbeeld voor de gemeente in goede banen leidde, de opmaak van het Wensbeeld Wechelderzande af.

Het Wensbeeld Wechelderzande is flink gegroeid de laatste jaren. We hebben het gesplitst in drie pijlers die nauw verbonden zijn. Mobiliteit en Verkeersveiligheid, is iets wat alle Wechelaars belangrijk vinden. Daarom geven we het extra aandacht in een aparte pijler. Daarnaast maakten we een onderscheid tussen het ruimtelijke thema en het menselijke thema. Aan alle ruimtelijke aspecten werken we verder onder de naam Wensbeeld Wechelderzande. Voor het menselijke thema namen we in 2020 de provincie Antwerpen onder de arm en riepen we Veerkrachtige Dorpen Wechelderzande in het leven.

In het schema hieronder geven we een mooie stand van zaken over wat er in welke pijler en gebeurd is en wat er nog op het programma staat.

Datum van het bericht: maandag 15 juni 2020

Alle nieuws