Naar inhoud
thuisloket

Fiets door het Land van Playsantiën in het spoor van de stoomtram!

de stoomtram 130 jaar geleden
Het Land van Playsantiën is deze zomer in de ban van de stoomtram die zo'n 130 jaar geleden de stad met de Kempen verbond. Ze ontwikkelde daarom vier fietstochten die het spoor van de stoomtram volgen. Een leuke promotiefilm toont je ook de geschiedenis van de tram.

Fietsbrochure 'In het spoor van de stoomtram'

Land van Playsantiën biedt vier fietstochten aan die het spoor van de stoomtram volgen. Ze vertrekken aan historisch waardevolle plaatsen, zoals de geklasseerde dorpskern van Zandhoven, het Lindepaviljoen in Zoersel, het kasteel de Renesse in Oostmalle en Hof d'Intere in onze gemeente. De fietstochten tussen 31 en 43.5 km kan je afzonderlijk fietsen of aan elkaar schakelen als één grote fietstocht van 108 km.

Je vindt de brochure met de verschillende fietstochten op www.landvanplaysantiën.be of aan het onthaal van het gemeentehuis.

Promotiefilm

De  promotiefilm van Land van Playsantiën toont je het 'playsante land' en vertelt wat de komst van de stoomtram betekent heeft in onze streek. De stoomtram bracht immers welvaart. Rijke burgers uit de steden kwamen naar de Kempen en bouwden hier landhuizen en kastelen om zich in het weekend of tijdens vakanties te vermaken. Deze 'hoven van Playsantiën' zoals kasteel de Renesse in Oostmalle en Hof van Liere in Zandhoven, waren trouwens ook de aanleiding voor de naam 'Land van Playsantiën'.

De promotiefilm kan je bekijken op YouTube of tijdens één van de geplande toonmomenten.

In het Lindepaviljoen in Zoersel kan je de film bewonderen op 6, 7, 8, 9, en 10 juli van 16 tot 18 uur. De film is ook te zien op de normale openingsdagen: alle zaterdagen, zon- en feestdagen in juli en augustus en alle zondagen in september en dit van 13 tot 17 uur. Op 27 augustus kan je terecht in de Lilse Bergen (zaal Eekhoorn), meer details volgen!

Wedstrijd #LandvanPlaysantiën

Kom genieten in het Land van Playsantiën, de ideale uitvalsbasis voor een daguitstap of een weekendje weg. Ontdek de prachtige omgeving van de Kempen, proef van al dat culinaire lekkers en... neem deel aan de wedstrijd #LandvanPlaysantiën. Maak dé foto die voor jou de streek het beste promoot en maak kans op een reischeque van Vayamundo ter waarde van 1.000 euro of één van de vele waardebons.

Surf snel naar www.landvanplaysantiën.be/wedstrijd voor het wedstrijdreglement.  

Datum van het bericht: maandag 06 juli 2020

Alle nieuws