Naar inhoud
thuisloket

Durf de sprong te maken! Vrijwilligers brandweer gezocht

Affiche campagne Taxandria
Hulpverleningszone Taxandria gaat op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen. In onze gemeente komt de brandweerkazerne er over ongeveer vijf jaar. Tegen dan hebben we 32 vrijwillige brandweerlui nodig. Hun opleiding begint nu al. Altijd al gedroomd van bij de brandweer te werken?

Veiligheid en teamgeest centraal

Als brandweerman of -vrouw sta je garant voor de veiligheid van de inwoners van je gemeente en andere gemeenten in de hulpverleningszone. Je maakt deel uit van een hechte ploeg waar teamgeest centraal staat. Want voor, tijdens en na elke interventie ga je voor elkaar door het vuur. Brandweerman of -vrouw zijn is een uitdagende, afwisselende maar ook veeleisende job.

Als vrijwilliger stel je je beschikbaar voor je brandweerpost om zo een minimale uitruk te kunnen garanderen. Elke oproep is anders, gaande van brand, hulpverlening, redden van dieren tot ondersteuning op logistiek of technisch vlak bij een ongeval. Daarom stelt Taxandria een aantal eisen aan alle brandweerlieden, dit zowel voor fysieke conditie, voor handigheid als voor karakter. Om te kunnen solliciteren, moet je onder andere een federaal geschiktheidsattest hebben.

Meer info en solliciteren

Je vindt alle info terug op www.ikwordbrandweer.be. Solliciteren kan vanaf 1 september tot en met 31 oktober 2020 en doe je via de website van Taxandria.

Datum van het bericht: vrijdag 03 juli 2020

Alle nieuws