Naar inhoud
thuisloket

Op reis? Bij terugkeer formulier invullen!

Miniatuur reisbusje
Elke Belg die op reis is in het buitenland moet vanaf 1 augustus 2020 48 uur voor de terugreis een formulier invullen. Dit 'Passenger Locator Form' kan je online invullen en meteen doorsturen aan de FOD Volksgezondheid.

Wie vanaf zaterdag 1 augustus uit het buitenland terugkeert naar België moet 48 uur voor aankomst een formulier (Public Health Passenger Locator Form) invullen.  Het maakt niet uit met welk vervoersmiddel je op reis bent geweest: vliegtuig, trein, auto … Ook de kleurcode van je vakantiebestemming heeft geen belang. Of die nu groen, oranje of rood is, iedereen boven de 16 jaar moet het formulier invullen.

Dit geldt voor iedereen behalve:
  • als je minder dan 48 uur in het buitenland was en naar België terugkeert
  • als je naar België reist en hier minder dan 48 uur verblijft.

De FOD Volksgezondheid wil op die manier een overzicht hebben van wie waar en wanneer is geweest. Zo wordt het makkelijker om reizigers op te volgen als er ergens in het buitenland een besmettingshaard blijkt te zijn.

Waar vind ik het formulier?

Het formulier vul je in via travel.info-coronavirus.be

SMS gekregen na reis voor coronatest? Maak een afspraak via je huisarts!

Als je het formulier ingevuld hebt en er blijkt dat je een coronatest moet laten afnemen, dan ontvang je hierover een SMS. Heb je deze sms ontvangen? Neem dan eerst contact op met je huisarts. Hij of zij maakt voor jou een afspraak bij het triagecentrum. 

Datum van het bericht: donderdag 30 juli 2020

Alle nieuws