Naar inhoud
thuisloket

Voorkom inbraak

Sleutel op deur
Met de winter in zicht, verhoogt ook het risico op inbraak. Wat kan je zelf doen om je huis te beveiligen en wat doet de politie?

Certificaat en subsidie

Denk je eraan je huis te beveiligen? Vraag advies bij de diefstalpreventieadviseur van onze politie, inspecteur Kelly Greefs. Als je de aanbevelingen van de diefstalpreventieadviseur opvolgt, kan je het Certificaat Inbraak Veilig (CIV) behalen en in aanmerking komen voor een subsidie. Alle info via www.lille.be/inbraaksubsidie.

Buurtinformatienetwerk

In elke gemeente is een buurtinformatienetwerk. Het doel van een buurtinformatienetwerk is drieledig: het verhogen van het algemeen veiligheidsgevoel, het bevorderen van sociale controle en het verspreiden van de preventiegedachte. Wie zich aansluit bij een BIN, krijgt een berichtje wanneer er iets verdachts gebeurt in de buurt.

Wat doet de politie?

Lille maakt deel uit van politiezone Turnhout. Binnen deze zone zijn diefstallen in woningen een topprioriteit. Zo is er jaarlijks een diefstalpreventieavond voor alle inwoners en is er minstens één keer per week een diefstallenactie. Bij een inbraak voert de politie ook een uitgebreid onderzoek. Onze wijkagenten verrichten een buurtonderzoek en via Facebook wordt een oproep gedaan naar mogelijke getuigen. Slachtoffers van een inbraak worden, indien ze hier nood aan hebben, doorverwezen naar gespecialiseerde diensten.

Datum van het bericht: dinsdag 17 november 2020

Alle nieuws