Naar inhoud
thuisloket

Heeft de brexit een impact op jouw bedrijf?

Vlag Europese Unie en vlag Verenigd Koninkrijk
Al enkele maanden onderhandelen het Verenigd Koninkrijk en de Europese Unie over de voorwaarden van hun toekomstige relatie. Vanaf 1 januari 2021 wordt de brexit een realiteit die voor bedrijven heel wat gevolgen heeft. Daarom is het belangrijk je onderneming zo goed mogelijk voor te bereiden.

Op 1 januari 2021 wordt het Verenigd Koninkrijk (Engeland, Schotland, Wales en Noord-Ierland) een land buiten de EU en gelden er andere handelsafspraken dan binnen de EU. Denk bijvoorbeeld aan douanecontroles, procedures voor de in- en uitvoer van producten of kwaliteitseisen.
 
Het is duidelijk dat de brexit een grote economische impact zal hebben op ons land. Maar wat is de concrete impact voor jouw bedrijf? Met behulp van de Brexit Impact Scan van de FOD Economie kom je te weten waar je moet bij stilstaan en wat je nu al kan doen om je bedrijf voor te bereiden. Aan de hand van een aantal vragen bepaalt de scan de algemene impact van de brexit op je onderneming. De vragen gaan over invoer, uitvoer, intellectuele eigendom, gebruik van digitale diensten, vervoer en toeleveranciers.
 
Meer info over de brexit vind je ook via www.brexit.belgium.be
Datum van het bericht: donderdag 19 november 2020

Alle nieuws