Naar inhoud
thuisloket

Een STEM-academie in de bib

Een mogelijke activiteit tijdens de STEM-academie
Onze bibliotheek mag dit jaar 25 kaarsjes uitblazen. Dat laten we niet ongemerkt voorbijgaan. Er komen een hele boel nieuwe activiteiten aan. Zo start er in februari een STEM-academie in de bib voor meisjes en jongens van het vijfde en zesde leerjaar. Inschrijven kan vanaf maandag 11 januari.

De STEM-academie bestaat uit een reeks van 7 workshops en een bedrijfsbezoek rond het thema ruimtevaart en astronomie op kindermaat. Leer denken als een astronaut en ga mee met onze wetenschappers op expeditie naar de ruimte!

Praktisch

  • Inschrijven kost 60 euro en kan vanaf 11 januari 2021 om 18 uur via www.lille.be/cultuurkalender. Je kan je enkel inschrijven voor de volledige cursus en niet voor individuele workshops.
  • 20 plaatsen beschikbaar.
  • Voor meisjes en jongens van het vijfde en zesde leerjaar.
  • Data van de workshops: 3 februari, 10 februari, 24 februari, 3 maart, 10 maart, 17 maart en 24 maart, telkens van 14 uur tot 16.30 uur. Het bedrijfsbezoek vindt plaats op 31 maart, ook van 14 tot 16.30 uur.

De gemeente werkt voor dit project samen met de AP Hogeschool, de Hogere Zeevaartschool, de Karel De Grote Hogeschool en de Universiteit Antwerpen.

Datum van het bericht: maandag 04 januari 2021

Alle nieuws