Naar inhoud
thuisloket

Winnaars sfeervolle straat

Marnix, Vince, Elise en Emilia. De jonge generatie (alle vier geboren in 2018) tussen de prachtig versierde huizen in de Begonialaan. Foto: Laura van Hasselt
Veel inwoners versierden hun huis tijdens de feestdagen om mee te zorgen voor hoop en positiviteit. Vijftien straten meldden zich aan voor onze wedstrijd Sfeervolle Straat. We stuurden de voorzitters van de vzw Toerisme en de werkgroep cultuur op pad om een winnaar aan te duiden. Benieuwd?

We bombardeerden Luc Van de Weerd, de voorzitter van de vzw Toerisme, en Hilde Verbercht, voorzitter van de werkgroep cultuur, tot jury van onze wedstrijd Sfeervolle Straat. Tijdens de kersvakantie trokken ze meermaals op pad langs alle deelnemende straten. We waren vol lof over het enthousiasme waarmee onze inwoners in alle vier de dorpen hun huizen verlichtten.

Bij hun tocht door Wechelderzande, Poederlee, Lille en Gierle ontdekten ze veel verlichte huizen. Vaak erg smaakvol en creatief, zelfs al nam de straat niet deel. Vele inwoners hebben hun best gedaan om mee te zorgen voor positiviteit in deze donkere winter- en coronaperiode.

En de winnaars zijn...

In elk van onze vier dorpen koos de jury een winnende straat. Elk gezin in de winnende straat ontvangt een Lilse cadeaubon van 10 euro!

Gierle

  • Winnende straat: Vondelweg
  • Oordeel van de jury: Heel sfeervolle, positieve globale indruk. Veel sterren. Mooie projectie. Smaakvolle en creatieve verlichting met veel afwisseling.

Ook de Schoolstraat viel erg in de smaak bij de jury omwille van de afwisseling en creativiteit, maar strandde helaas op de tweede plaats.

Wechelderzande

  • Winnende straat: Begonialaan
  • Oordeel van de jury: Globale indruk: zeer positief. Veel deelnemers. In het langste deel van de straat bijna alle huizen. Ze vormden een mooi geheel. Veel variatie: van simpel tot heel creatief. Afwisseling koud licht, warm licht en kleur. Pegels, slingers, kransen, figuren, sterren, in struiken en boompjes, aan carports en vensters.

Poederlee

  • Winnende straat: Biezenhoek
  • Oordeel van de jury: Viel zeer in de smaak. Een concentratie van verlichte huizen zowat halverwege de straat. De verlichting ging van zeer eenvoudig tot veel maar niet overdadig. Smaakvol, goed gebruik van de voortuinen. Mooie projectie van kleurige sterren en eenkleurige op een zijgevel. Er was zelfs animatie met een bewegende skiër.

Nog een eervolle vermelding voor het laatste huis in de Kardinaal Cardijnlaan, zichtbaar vanaf de Biezenhoek. Heel veel, heel speciaal, kleurig. Met een projectie bewegende kerstmannen boven in het venster.

Lille

  • Winnende straat: Hoogland
  • Oordeel van de jury: Globaal: mooie spreiding, rustige indruk. Geen opvallende blitse/flikkerende installaties. Eenvoudig: slingers over hagen, kleine sterren hier en daar, sneeuwmannetje in een rond venster, boompjes, kerststalletje in portaal. Combinaties van tuinversiering en versiering achter ramen.

 

Datum van het bericht: dinsdag 05 januari 2021

Alle nieuws