Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Nieuw fietspad voor de Gierlebaan

Het huidige fietspad op de Gierlebaan
In april starten het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en watermaatschappij Pidpa met wegenwerken op de Gierlebaan. Vanaf het kruispunt met de Wechelsebaan (N153) in Lille tot net voor het kruispunt met de Veenzijde in Gierle wordt de waterleiding vernieuwd en komen er nieuwe fietspaden in asfalt.

Vernieuwing fietspaden

Op vraag van de gemeente verbreedt AWV het fietspad aan beide zijden tot 1m80. De werken kunnen in de bestaande berm gebeuren. Er zijn dus geen onteigeningen nodig.

Werken in fases

De werken starten op 12 april en duren ongeveer 6 maanden. AWV werkt eerst van Lille richting Gierle en vervolgens van Gierle richting Lille. Elk richting neemt ongeveer 3 maanden in beslag.

Enkelrichtingsverkeer naar Lille, omleiding voor verkeer naar Gierle

Om de werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren, zal er ter hoogte van de werfzone één rijstrook ingenomen worden. De overblijvende rijstrook is voor het verkeer van Gierle naar Lille. In de andere richting volgt het verkeer een omleiding via de Wechelsebaan (N153) – E34 – Beersebaan (N132). Deze omleiding is tijdens de volledige duur van de werken van kracht. Fietsers kunnen steeds in twee richtingen via de N140 blijven rijden, over het fietspad aan de zijde waar niet gewerkt wordt.

Bereikbaarheid van woningen tijdens de werken

Tijdens de werken blijven de woningen langs de N140 maximaal toegankelijk. Wel moeten
bewoners er rekening mee houden dat hun oprit enkele keren kort ontoegankelijk zal zijn. De bewoners krijgen hierover deze maand een brief.

Enkele bomen moeten weg maar worden vervangen door nieuwe

Er zullen ook een aantal bomen moeten verdwijnen. Dit om de stabiliteit van het fietspad te garanderen en de veiligheid van de fietsers te verhogen. Maar geen nood: waar er bomen verdwijnen, komen er nieuwe.

Datum van het bericht: dinsdag 02 maart 2021

Alle nieuws