Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Vier nieuwe brandweerstagiairs beginnen aan hun opleiding

Tijdens roadshow in 2020 kon je al kennismaken met de brandweer.
Er komt een brandweerkazerne in onze gemeente. Hiervoor zoeken we brandweervrijwilligers. Na een oproep in 2020, beginnen er in april vier brandweerman-stagiairs aan hun opleiding. Momenteel zijn er al twee brandweerman-stagiairs bezig met hun opleiding.

Binnen een viertal jaren komt er in Lille een nieuwe brandweerkazerne. Dit is nodig om het hele grondgebied van onze hulpverleningszone Taxandria optimaal te beschermen. Cruciaal zijn natuurlijk de brandweervrijwilligers die er aan de slag gaan om de post te bemannen. In 2020 deed de HVZ Taxandria een oproep voor nieuwe brandweervrijwilligers in verschillende posten, waaronder Lille. Begin april beginnen er vier brandweerman-stagiairs aan hun opleiding.

32 brandweervrijwilligers nodig

Om de post volledig operationeel te maken, hebben we echter een totaal van 32 vrijwilligers nodig. Bovendien moet je er rekening mee houden dat een brandweeropleiding enkele jaren duurt.

Meer informatie nodig over hoe je brandweervrijwilliger wordt? Check www.hvztaxandria.be voor meer informatie. In het najaar van 2021 werven we opnieuw vrijwilligers aan. Interesse om vrijwilliger te worden? Neem contact op via johan.lambregts@hvztaxandria.be. Hij beantwoordt al jouw vragen.

Voor je aan je opleiding kan starten, moet je o.a. een Federaal Geschiktheidsattest behalen. De brandweerschool Campus Vesta organiseert deze nog op:

  • 23 april 2021 (inschrijven vanaf 5 april)
  • 21 mei 2021 (inschrijven vanaf 3 mei)
  • 18 juni 2021 (inschrijven vanaf 31 mei)

Inschrijven kan via www.ikwordbrandweer.be

Datum van het bericht: maandag 29 maart 2021

Alle nieuws