Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Vier zuilen voor hondenpoep

hondenpoepzuil aan Hof d'Intere
We plaatsten vier hondenpoepzuilen. Met dit proefproject willen we nagaan of hondeneigenaars hun gedrag aanpassen en effectief de hondenpoep oprapen zoals het hoort. Je vindt de vuilbakken aan de hondenlosloopzone aan De Lilse Bergen, pleintje Boonhof, Hof d’Intere en het Poejelspadje.

De vier zuilen kwamen er met de steun van Mooimakers.be. Samen met Mooimakers gingen we al aan de slag  om al onze vuilbakken te inventariseren en te voorzien van een QR-code. Zo kunnen we alle vuilbakken opvolgen en extra vuilbakken plaatsen of vuilbakken wegnemen. 

Boetes voor wie hondenpoep niet opraapt of geen zakje bij heeft

We plaatsten de hondenpoepzuilen op 'hotspots' waar er vaak overlast is van hondenpoep. We gaan echter nooit in elke straat een zuil kunnen plaatsen. Elke hondeneigenaar draagt hier een verantwoordelijkheid. Je bent verplicht de poep op te rapen en mee te nemen naar huis of in een vuilbak te droppen. Wie hondenpoep laat liggen of zonder hondenpoepzakje op stap gaat, riskeert een GAS-boete.

Denk aan onze Lilse Mooimakers

De poep van je hond laten liggen, is minder onschuldig dan het lijkt. Het is absoluut niet fijn wanneer je in hondenpoep trapt. Laat staan dat spelende kinderen door de poep rollen. We hebben heel geëngageerde vrijwillige Lilse Mooimakers die overal zwerfvuil rapen en vaak geconfronteerd worden met hondenpoep. Wees respectvol voor onze Mooimakers: raap je hondenpoep op!

Datum van het bericht: dinsdag 16 maart 2021

Alle nieuws