Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Gemeenteschool Het Trapleerke breidt uit

logo Het Trapleerke
Op de gemeenteraad van maart is het bestek goedgekeurd voor de uitbreiding van gemeentelijke basisschool Het Trapleerke. De gemeente plant de bouw van vier nieuwe kleuterklassen.

Bijna alle klassen van de school zitten aan hun maximale capaciteit. De school heeft nu geen ruimte om klassen te ontdubbelen. Er zijn momenteel zelfs maar 9 volwaardige klaslokalen voor 10 klassen. De computerklas is ook het godsdienstlokaal, het lokaal voor zedenleer is te klein en de school maakt voor de kleuters gebruik van een ruimte in huis Embrechts naast de school, maar daar past niet eens een volledige klas in. Daarnaast is het secretariaat veel te klein en is er geen spreekruimte voor het CLB of externe hulpverleners.

Nieuwe kleuterschool op de site van huis Embrechts

Een uitbreiding van de school is dan ook nodig. Eerder richtte onze technische dienst de zolderruimte van de school al in als leraarskamer om tegemoet te komen aan het ruimtegebrek.  De vier klaslokalen die erbij komen gaan we gebruiken als kleuterklas. In feite verhuist de kleuterschool naar de nieuwe site waardoor de bestaande kleuterklassen een andere functie kunnen krijgen. In de nieuwbouw komt ook een nieuw secretariaat en sanitair voor de kleuters. Nu staat er een container die als sanitair voor de kleuters dient. De nieuwbouw komt op de site van huis Embrechts naast de gemeenteschool. De gemeente trekt voor het project 800.000 euro uit. Het doel is om het gebouw klaar te hebben bij het begin van het schooljaar 2023-2024.

LED-verlichting en groene speelplaats

De gemeente gaat ook de speelplaats ontharden. Dat betekent dat klinkers en tegels plaats maken voor gras en groen. Deze zomer vervangen we al alle verlichting door LED-verlichting. De gemeente wil zo haar CO2-uitstoot beperken en haar energiefactuur laten dalen.

Datum van het bericht: donderdag 25 maart 2021

Alle nieuws