Naar inhoud
thuisloket

Tijdelijke brandweerkazerne in Lille

Een van de nieuwe brandweervoertuigen in onze gemeente
Vanaf juni is er een tijdelijke brandweerkazerne in Lille. De kazerne wordt ingericht in de gebouwen van de technische dienst van de gemeente in Achterstenhoek. De tijdelijke kazerne, ook wel eens noodkazerne genoemd, komt er in afwachting van de bouw van de definitieve brandweerkazerne.

Lilse brandweervoertuigen

Je zal binnenkort ook twee voertuigen van brandweerpost Lille zien rondrijden. Vanuit de tijdelijke kazerne zullen deze voertuigen uitrukken voor stormschade, wateroverlast, wespennesten en andere kleine interventies.

32 vrijwillige brandweerlui gezocht

Tegen dat de kazerne klaar is, moeten we 32 vrijwillige brandweermannen en -vrouwen klaarstomen om de kazerne te bemannen. De zoektocht naar vrijwilligers is al gestart. Een brandweeropleiding duurt namelijk enkele jaren. Twee inwoners zijn al een tijdje bezig met de opleiding. Vier anderen zijn net gestart.

Check of de brandweer iets voor jou is

Interesse om vrijwilliger te worden? Neem contact op met kapitein Johan Lambregts via johan.lambregts@hvztaxandria.be. Hij beantwoordt al jouw vragen.

Gronden voor definitieve kazerne

Ook de ontwikkeling van de definitieve kazerne staat niet stil. De gemeente wil enkele percelen grond grenzend aan de gebouwen van de gemeentelijke technische dienst kopen. De gronden bieden verdere ontwikkelingsmogelijkheden voor de gemeentelijke werkhal, het recyclagepark en het geplande veiligheidscentrum. Het gaat om vier percelen met een totale oppervlakte van 4500 vierkante meter. De definitieve brandweerkazerne wil de gemeente en hulpverleningszone Taxandria over een vijftal jaar klaar hebben.

Datum van het bericht: donderdag 29 april 2021

Alle nieuws