Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Fietsdiefstal, dat pik je toch niet?

Fiets met slot
In België worden er jaarlijks tot 100.000 fietsen gestolen. Slechts een zeer klein aantal gestolen fietsen wordt herenigd met zijn eigenaar. Wat kan je doen om fietsdiefstal te voorkomen? En wat moet je doen als je fiets toch gepikt wordt?

 Volgende tips kunnen je helpen fietsdiefstal te voorkomen:

  • Zet je fiets altijd op slot met minstens één degelijk fietsslot
  • Leg steeds fietskader én wiel vast
  • Bevestig je fiets indien mogelijk aan een vast voorwerp
  • Laat je fiets labelen
  • Laat je fiets achter op een verlichte en publieke plaats

Fietslabel

Een fietslabel kan helpen om diefstal te voorkomen of om je fiets na diefstal makkelijker terug te vinden. Dit is een fraudebestendig label met je rijksregisternummer op dat je gratis kan afhalen op onze politiepost. Het label bezorgt geen schade aan je fietsframe.

Een goed slot

Een goed en degelijk slot herken je aan het ART-keurmerk waarbinnen categorieën van één tot en met vier sterren, de preventiewaarde van het slot aangeven. Hoe meer sterren een slot heeft, hoe beter de beveiliging. Vraag ernaar bij je lokale fietshandelaar. Een goed slot is niet goedkoop, maar het is zeker de moeite waard.

Fiets gestolen?

Doe steeds aangifte van diefstal bij de politie wanneer je fiets gestolen wordt. Door aangifte te doen, vergroot je de kans dat je de fiets terugziet. Aangifte doen kan bij onze politiepost of elektronisch via www.police-on-web.be.

Datum van het bericht: vrijdag 18 juni 2021

Alle nieuws