Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Durf de sprong te maken! Word vrijwilliger bij de brandweer

Brandweermannen die een brand blussen
Hulpverleningszone Taxandria gaat op zoek naar vrijwillige brandweermannen en -vrouwen om onze brandweerpost te versterken. Tegen dat de kazerne klaar is, hebben we 32 vrijwillige brandweerlui nodig. Altijd al gedroomd van bij de brandweer te werken?

Ik durf de sprong te maken want

  • Ik sta paraat voor mijn medeburgers
  • Branden blussen, redden van geknelde slachtoffers of dieren bevrijden uit mestputten: bring it on!
  • Een maatschappelijk zinvolle job lijkt me echt iets
  • Ik ga voor mijn team door het vuur!

Als brandweerman of -vrouw sta je dus garant voor de veiligheid van de inwoners van je gemeente en andere gemeenten in de hulpverleningszone. Je maakt deel uit van een hechte ploeg waar teamgeest centraal staat. Want voor, tijdens en na elke interventie ga je voor elkaar door het vuur.

Brandweerman of -vrouw zijn is een uitdagende, afwisselende maar ook veeleisende job. Als vrijwilliger stel je je beschikbaar voor je brandweerpost om zo een minimale uitruk te kunnen garanderen. Elke oproep is anders, gaande van brand, hulpverlening, redden van dieren tot ondersteuning op logistiek of technisch vlak bij een ongeval of andere incidenten. Daarom stelt Taxandria een aantal eisen aan al haar brandweerlieden, dit zowel voor fysieke conditie, voor handigheid als voor karakter.

Solliciteren

Om te kunnen solliciteren moet je o.a. een Federaal Geschiktheidsattest op zak hebben. Je vindt hier alles over op www.ikwordbrandweer.be 

Solliciteren kan vanaf 1 september 2021 t.e.m. 31 oktober 2021 via de website www.hvztaxandria.be
Volg ook de Facebookpagina @HVZtaxandria om op de hoogte te blijven. 

Brandweer aanwezig op Feest in't Dorp - 15 augustus 2021

Op 15 augustus is de brandweer aanwezig op Feest in ’t Dorp aan de Hegge om geïnteresseerden warm te maken om zich te engageren als vrijwilliger. Interesse? Spreek gerust een van de brandweerlieden aan!

Datum van het bericht: maandag 28 juni 2021

Alle nieuws