Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Playsante Mysterieroutes: verhalend fietsen doorheen Land van Playsantiën

De drie 'playsante' brochures
Land van Playsantiën heeft drie Playsante Mysterieroutes uitgewerkt. Je fietst doorheen onze streek en passeert plaatsen waar interessante weetjes of mysterieuze verhalen aan vasthangen.

Met de brochures vol grappige anekdotes en sappige volksverhalen kom je meer te weten over de plekken waar je voorbij fietst. Het nieuwe concept zorgt ervoor dat iedereen, of je nu een toerist bent of zelf al jaren in deze streek woont, Land van Playsantiën op een andere manier leert kennen.

De drie routes zijn telkens tussen de 46 en 56 km lang.

  • Tijdens route 1 fiets je door Ranst, Zoersel en Zandhoven en lees je onder andere over Gummarus, Blauwbaard, Lange Wapper en het ‘heir’ van Massenhoven.
  • Voor wie naast Lange Wapper liever over het Rauwmuske en het spook van De Renesse leest en ondertussen doorheen  Zoersel, Malle en Lille fietst, is route 2 een aanrader.
  • Tijdens route 3 kom je dan weer alles te weten over de heksenmeester van Vorselaar, de krawaten en de brandende scheper. Je fietst daarbij voornamelijk door Lille.

De verkoop van de routes start op maandag 5 juli. De boekjes zijn 20 tot 24 pagina’s lang en kosten 4 euro per route. Gedurende de maand juli kan je alle drie de routes samen krijgen voor slechts 10 euro.

Land van Playsantiën

Land van Playsantiën is een toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel dat in 2005 werd opgericht. Het doel van Land van Playsantiën is om het toerisme en de recreatie in de vijf gemeenten te bevorderen door eigen activiteiten te brengen en de werking op gemeentelijk niveau te versterkten. Gekende jaarlijkse activiteiten van Land van Playsantiën zijn onder andere het winterwandelen, het fietsvierluik en het culinair wandelen en fietsen.

Meer info

Land van Playsantiën - 0470 90 15 19 of 03 310 05 13 - info@landvanplaysantien.be

https://landvanplaysantien.be/blogdetail/playsante-mysterieroutes/?lid=1384

Datum van het bericht: maandag 05 juli 2021

Alle nieuws