Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Openbaar onderzoek digitale atlas onbevaarbare waterlopen

Onbevaarbare waterlopen
Tot 28 februari 2022 kan je het ontwerp van de digitale atlas van de gerangschikte onbevaarbare waterlopen en de publieke grachten online bekijken. Deze digitale atlas vervangt de analoge atlassen. Is er iets niet correct aangegeven volgens jou? Geef online je opmerkingen door.

De informatie in het ontwerp voor de digitale atlas is afkomstig uit de oude analoge atlassen, de Vlaamse Hydrografische Atlas (VHA), bijkomende opmetingen van waterlopen of grachten door de waterloopbeheerders ... Waterloopbeheerders hebben grote inspanningen gedaan om die informatie zo volledig en correct mogelijk op te nemen.

Het kan zijn dat de informatie in het ontwerp van de digitale atlas niet volledig overeenkomt met de situatie op het terrein, bijvoorbeeld omdat de waterloop of publieke gracht plaatselijk verlegd is of omdat de oever ingericht werd. Daarom wordt het ontwerp voorgelegd via een openbaar onderzoek. Wanneer je vaststelt dat de loop, de breedte of de diepte van een waterloop of publieke gracht in jouw buurt niet overeenkomt met de weergave in de digitale atlas, kan je dat online doorgeven.

Raadpleeg de digitale atlas

Alle informatie vind je via www.integraalwaterbeleid.be. Opmerkingen kan je meteen online doorgeven, of via omgeving@lille.be - 014 44 82 34.

Datum van het bericht: woensdag 01 september 2021

Alle nieuws