Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Investeer in je buurt met het Buurtbudget

Een zitbank
De gemeente start met het project Buurtbudget. Met het buurtbudget willen we elk jaar een aantal buurten aangenamer maken. Hiervoor stellen we telkens 15.000 euro ter beschikking. De buurtbewoners bepalen zelf hoe ze hun budget besteden. De buurt rond het Molenpad in Gierle bijt de spits af.

We proberen op deze manier elk jaar een of meerdere buurten aan te pakken. De buurtbewoners beslissen zelf wat ze willen doen in hun buurt. Zitbankjes plaatsen, bomen planten, leuke buurtactiviteiten organiseren… het kan allemaal. Het is de buurt die bepaalt.

We starten telkens met een buurtbabbel. We nodigen alle buurtbewoners uit op een gezellige avond waarbij we het project toelichten.

Nadien organiseren we een vervolgmoment waar iedereen zijn of haar ideeën kan geven en de buurt ermee aan de slag kan.

Buurtbabbel Molenpad Gierle

De buurt rond het Molenpad in Gierle is als eerste aan de beurt. Voor de coronacrisis hadden we hier al een eerste buurtbabbel. Dit najaar zorgen we voor een herstart in de buurt. De buurtbabbel vorig jaar was alvast een succes! Een honderdtal buurtbewoners kwamen een kijkje nemen. Het was duidelijk dat de buurtbewoners enthousiast zijn over het project.

Vele ideeën kwamen al naar boven. Van extra groenaanleg met bijvoorbeeld fruitbomen en wandelpaden tot een petanquebaan. De bedoeling is alvast dat iedereen zijn ‘warme’ en leuke ideeën meeneemt naar het nieuwe startmoment. Alle buurtbewoners krijgen hiervoor een uitnodiging in de bus.

Staan er volgend jaar fruitbomen in de buurt rond Molenpad of openen ze hun nieuwe petanqueterrein met een tornooi? We zijn benieuwd!

Datum van het bericht: maandag 30 augustus 2021

Alle nieuws