Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Publieksraadpleging BNIP Umicore Olen

Umicore Olen
Van 16 september tot 15 oktober 2021 organiseert de Gouverneur van Antwerpen een publieksraadpleging over het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan (BNIP) van Umicore Olen. Als inwoner van onze gemeente kan je de ontwerpteksten raadplegen en opmerkingen formuleren.

Umicore Olen is een Sevesobedrijf. Een Sevesobedrijf is een onderneming die gevaarlijke stoffen produceert, behandelt, opslaat of vervoert. Deze stoffen kunnen ontvlambaar, giftig of ontplofbaar zijn. België telt ongeveer 380 Sevesobedrijven. Meer informatie via www.seveso.be.

Wat is een BNIP?

Een Bijzonder Nood- en Interventieplan is een document dat de overheid opstelt om zich voor te bereiden op bepaalde noodsituaties. Het plan bevat specifieke informatie die de hulpdiensten en de overheid in staat stelt om snel en doeltreffend te reageren op elk mogelijk gevaar. Een BNIP beschrijft onder meer de mogelijke risico’s, de alarmeringsprocedures en de beschermingsmaatregelen voor de bevolking.

De ontwerpteksten van het nieuwe Bijzondere Nood- en Interventieplan kan je enkel raadplegen in de kantoren van de Federale Dienst Noodplanning van de Gouverneur (Italiëlei 4, Antwerpen) na afspraak. De raadplegingsperiode loopt van 16 september 2021 tot 15 oktober 2021. Een afspraak maken kan via noodplanning@fdgantwerpen.be.

Datum van het bericht: woensdag 01 september 2021

Alle nieuws