Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Nog steeds veel onduidelijkheid bij gemeenten en verenigingen over organisatie evenementen.

Dit is slechts een screenshot van een stukje van het overzicht. Het volledige overzicht vind je achter de link of onderaan de pagina.
Mag ik een evenement organiseren en aan welke maatregelen moeten we als vereniging voldoen? De afgelopen weken werden onze diensten overstelpt met vragen hierover. Het blijft echter een kluwen voor verenigingen én voor gemeenten. De VVSG helpt met een overzicht van de maatregelen.

Al lijkt het ergste deel van de coronacrisis in Vlaanderen (voorlopig?) voorbij, toch worden steden en gemeenten nog steeds geacht de regels nauwgezet op te volgen en er op toe te zien. Onduidelijkheden en tegenstellingen in de regelgeving maken dat in de praktijk nog steeds moeilijk . Vooral de bepalingen over private bijeenkomsten en publieke evenementen (wel of niet dansen, mondmasker, social distancing,…) rammelen.

Zo merken de lokale besturen dat heel wat bezoekers en organisatoren van kleine 'feestjes' wel een Corona Safe Ticket willen hanteren, maar dat dit niet toegelaten is op basis van het huidige juridische kader. Voor de politie is dit alles bijgevolg heel moeilijk te handhaven.

Ook absurde tegenstellingen zijn moeilijk uit te leggen: zo moet je in een winkel het mondmasker nog dragen, maar ga je naar een wijndegustatie in diezelfde winkel (een 'evenement' van < 200 personen), dan mag het masker plots af.

Het kost gemeentes en verenigingen nog steeds enorm veel energie om eerst uit te zoeken wat wel en niet mag of hoe het nu precies moet.

Overzicht huidige regels

De VVSG, Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten, heeft ondertussen zelf een puzzel gelegd met een overzicht van de huidige regels voor evenementen.

Samen met de FAQ evenementen die je hier vindt, helpt het je al aardig op weg.

Nog vragen? Neem contact op met het onthaal. Samen zoeken we naar de juiste antwoorden.

Datum van het bericht: vrijdag 10 september 2021

Alle nieuws