Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Een vermoeden van asbest in jouw woning?

Asbest
IOK en OVAM helpen je graag om je woning asbestveilig te maken door asbesthoudende vloeren en leidingisolatie veilig en vakkundig te laten verwijderen. IOK en OVAM nemen de kosten van het onderzoek op zich. Ook voor het verwijderen van asbesthoudend materiaal zijn subsidies mogelijk.

Hoe werkt het?

In de eerste plaats komt er een asbestdeskundige ter plaatse om vast te stellen of er inderdaad niet-hechtgebonden asbest aanwezig is in de leidingisolatie of vloerbedekking. Er zal ook een staalname gebeuren. IOK en OVAM nemen de kosten van dit onderzoek op zich. Je betaalt een kleine vergoeding van 25 euro voor het rapport. Niet-hechtgebonden asbest in vloerbedekking en leidingisolatie mag enkel door een erkende asbestverwijderaar verwijderd worden. Ook voor het verwijderen van asbesthoudend isolatiemateriaal en vloerbedekking zijn er subsidies mogelijk.

Voor wie?

Voor particuliere eigenaars van woningen of appartementen in een van de 29 gemeenten van het werkingsgebied van IOK.

Jouw voordeel

Wie deelneemt, hoeft zelf geen asbestdeskundige en erkende asbestverwijderaar te zoeken. IOK deed dit voor jou via een overheidsopdracht met hoge eisen. Naast alle gezondheidswinsten geniet je van een heel voordelig tarief om leidingisolatie of vloerbedekking met asbest te verwijderen. IOK en OVAM dragen immers bij in 50% van de kostprijs
(excl. btw). Dit met een maximumsubsidie van 5.000 euro voor een
woning en 7.000 euro voor leidingisolatie in een appartementsgebouw.

Meer weten?

Datum van het bericht: dinsdag 28 december 2021

Alle nieuws