Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Saneer je oude stookolietank met de groepsaankoop

Een oude stookolietank
Heel wat eigenaars die zijn overgeschakeld op aardgas of hernieuwbare energie laten hun oude stookolietank in de grond zitten. Hier zijn echter grote milieurisico’s aan verbonden. De gemeente organiseert daarom samen met IOK al voor de 4e keer een tankslag. Interesse?

Er zijn heel wat milieurisico's verbonden aan het laten zitten van je oude stookolietank. Zo kunnen de tanks na verloop van tijd beginnen lekken, waardoor bodem en grondwater zwaar vervuild kunnen raken door stookolieresten.

De Vlaamse overheid verplicht je om je tank binnen het jaar na buitengebruikstelling te laten saneren. Daarom organiseert de gemeente samen met IOK al voor de 4e keer een tankslag. Bij de vorige tankslagen werden in totaal 2.761 oude stookolietanks gesaneerd!

Hoe deelnemen?

Op www.iok.be/tankslag vind je alle info om deel te nemen. Geen internet? Bel 014 56 27 88 of neem contact op met de milieudienst via milieu@lille.be of 014 44 82 35.

Tip: De ruimte die vrijkomt wanneer je je oude tank laat verwijderen, kan je gebruiken voor een regenwaterput. Bekijk de gekozen firma’s, prijzen en voorwaarden van de groepsaankoop hemelwateropvang via de website van IOK.

Datum van het bericht: dinsdag 28 december 2021

Alle nieuws