Ontdek op 4 augustus Bakhuis Vollenbak!

De afgelopen maanden zag je veel beweging rond de molen In Stormen Sterk in Gierle. Vrijwilligers bouwden er een authentieke bakoven. Onlangs werd de unit van het bakhuis erover geplaatst. Deze zomer openen we officieel het bakhuis tijdens de Molenfeesten!

Voor het bouwen van de authentieke bakoven gebruikten de vrijwilligers traditionele bouwmaterialen: oude klampsteen, vuurvaste vloerstenen, leemmortel, roggestro en zelfs paardenurine.

Sinds april is de oven klaar en begon het droogproces. Ondertussen wordt de oven stapsgewijs drooggestookt. Binnenkort starten de bakkers met het proefbakken, zodat ze de oven kunnen leren kennen.

Van Akker tot Bakker 

Door de komst van Bakhuis Vollenbak kan jong en oud aan de molen het verhaal ‘Van Akker tot Bakker’ volgen. Je zal het verhaal kunnen lezen op verschillende infoborden op het terrein. Elk jaar zal er in de buurt van de molen ook een graanveld worden ingezaaid waar je een infobord kan vinden en van daaruit naar de molen kan wandelen. Dit jaar staat het infobord aan de Doolstraat. Aan de molen kunnen bezoekers daarna zien hoe graan gemalen wordt. Tijdens workshops kan je meehelpen om het meel te verwerken tot brood of andere lekkernijen.

Het bakhuis zal, samen met de molen, elke laatste zondag van de maand open zijn. De openingsuren van het bakhuis en alle activiteiten vind je via www.instormensterk.be.

Opening met de Molenfeesten

Tijdens de Molenfeesten op zondag 4 augustus 2024 is iedereen tussen 11 en 15 uur welkom om Bakhuis Vollenbak te ontdekken. Hopelijk kan je dan al iets lekkers smullen uit de oven!

Gepubliceerd op maandag 1 juli 2024 om 16.08 uur