Op Toer met de Boer

Samen met onze boeren maakten we een educatieve fietstocht voor kinderen. De fietstocht loopt langs de weilanden van onze dorpen en passeert verschillende landbouwbedrijven. Onderweg leren kinderen bij over landbouw- en maatschappelijke thema's. 

Educatieve fietstocht met onderweg leuke rustpunten

Tijdens de fietstocht kom je infoborden tegen getekend door illustratrice Liesbet Slegers. De borden vertellen de kinderen van alles over landbouwthema’s en maatschappelijke thema’s als verkeersveiligheid, zwerfvuil, de korte keten en het belang van bijen. Langs de route zijn enkele toeristische rustpunten met een picknicktafel en speelelementen gelinkt aan de thema's.

Met dit initiatief willen we kinderen dichter bij de boer brengen. Landbouwers zijn belangrijk in ons dagelijks leven, dat willen we met deze fietstocht benadrukken. ‘Op Toer met de Boer’ sluit ook aan bij de ambitie van de gemeente om extra in te zetten op toerisme en plattelandsontwikkeling. Voor het project werken we samen met Boerenbond, Biebond Lille en de plaatselijke landbouwers. Twee derde van de kostprijs van het project wordt gesubsidieerd door LEADER, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Praktische info

  • Startlocatie: De route is een lus dus je kan eender waar starten. Volg de pijlen van de fietsknooppunten en de pijl van 'Op Toer met de Boer'.
  • Afstand: 16 kilometer
  • Route You 

Onderaan vind je nog wat extra informatie terug. Je kan de route ook afhalen op het gemeentehuis.