Op kamp of op weekend in Lille

Kom je op kamp in Lille? Welkom! Hieronder kan je alle info vinden die je nodig hebt om op kamp te komen in Lille. Het is belangrijk dat je alles even goed doorneemt zodat je kamp vlot kan verlopen in onze gemeente. Bij vragen kan je altijd de jeugddienst contacteren. 

Meldingsplicht

Kom je op kamp of op weekend in Lille? Dan moet je dat minstens een week op voorhand melden. (Kan je dit niet een week op voorhand melden omwille van een last minute boeking, verwachten we nog steeds een melding via onderstaand formulier.)

Vraag je kamp of weekend aan

Kampbrochure

Gemeente Lille heeft een speciale kampbrochure waarin alle informatie en afspraken voor wie op kamp komt gebundeld staat. Je vindt deze onderaan deze pagina. Lees deze goed door!

Coronamaatregelen

Momenteel dienen kamporganisatoren ook rekening te houden met de geldende coronamaatregelen. De huidige richtlijnen voor zomerkampen vind je op de website van de Ambrassade. Omdat de burgemeester en het lokaal bestuur verantwoordelijk zijn voor de veiligheid op het grondgebied, dienen kampgroepen ter controle het draaiboek met preventieve coronamaatregelen te bezorgen via vrijetijdsdienst@lille.be. Mogelijk zal de wijkagent tijdens de eerste dagen van het kamp een keer langskomen om na te gaan of alle regels effectief worden toegepast.   

Veelgestelde vragen

Mag ik een kampvuur maken?

Hoe ga ik om met afval?

Waar vind ik een speelbos?

Waar vind ik de lokale noodnummers?

Mag ik een nachtspel organiseren?