Op Toer met de Boer

Samen met onze boeren maakten we een educatieve fietstocht voor kinderen. De fietstocht loopt langs de weilanden van onze dorpen en passeert verschillende landbouwbedrijven. Onderweg leren kinderen bij over landbouw- en maatschappelijke thema's. 

Educatieve fietstocht met onderweg leuke rustpunten

Tijdens de fietstocht kom je infoborden tegen getekend door illustratrice Liesbet Slegers. De borden vertellen de kinderen van alles over landbouwthema’s en maatschappelijke thema’s als verkeersveiligheid, zwerfvuil, de korte keten en het belang van bijen. Kinderen kunnen de fietstocht maken met school of met hun gezin. De route volgt de fietsknooppunten. Je komt ook enkele toeristische rustpunten tegen waar kinderen kunnen genieten van leuke speelelementen terwijl de ouders uitrusten op een bankje. 

Met dit initiatief willen we kinderen dichter bij de boer brengen. Landbouwers zijn belangrijk in ons dagelijks leven, dat willen we met deze fietstocht benadrukken. ‘Op Toer met de Boer’ sluit ook aan bij de ambitie van de gemeente om extra in te zetten op toerisme en plattelandsontwikkeling.Voor het project werken we samen met Boerenbond, Biebond Lille en de plaatselijke landbouwers. Twee derde van de kostprijs van het project wordt gesubsidieerd door Leader, een Europees subsidieprogramma voor plattelandsontwikkeling.

Ontdek de toer hier

In de folder onderaan deze pagina vind je alle info over de toer en een kaartje met de route. Veel fietsplezier!