Poetshulp

Heb je hulp nodig in het huishouden omwille van je gezondheid, hogere leeftijd of andere omstandigheden? Dan kan je beroep doen op bepaalde zorgdiensten die poetshulp aanbieden.

Of ben je niet zorgbehoevend, maar besteed je graag wat poetswerk uit? Dan kan je terecht bij dienstenchequebedrijven voor poetshulp.

Poetshulp voor zorgbehoevenden

Je komt alleen in aanmerking voor deze poetshulp als je een zorgbehoefte hebt. Je betaalt een tarief per uur dat afhankelijk is van je gezinsinkomen en je gezinssamenstelling. Personen met een handicap kunnen ook hun persoonsvolgend budget gebruiken om de poetshulp te betalen.

Op de website van het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid vind je de zorgdiensten die poetshulp aanbieden. Selecteer bij de aard van de hulp "Poetshulp" en bij gemeente "Lille".

Poetshulp met dienstencheques

Als je niet zorgbehoevend bent, kan je beroep doen op poetshulp met dienstencheques. Een dienstencheque is een soort betaalmiddel waarmee je je poetshulp kan betalen. Op de website van Dienstencheques Vlaanderen vind je alle info over poetshulp met dienstencheques.

Via de zoekmotor van Dienstencheques Vlaanderen vind je alle bedrijven die poetshulp met dienstencheques aanbieden. Voer de gewenste postcode in (2275 of naburige gemeenten) en duidt "Huishoudhulp" aan.