Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Omgeving

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 44 82 34
stedenbouw@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Meldpunt discriminatie op de huurmarkt

wolkenhuis

Discriminatie?

Wanneer verschillende kandidaat-huurders zich aanmelden, moet een verhuurder noodgedwongen keuzes maken. In Vlaanderen is het wettelijk verboden om je bij deze keuzes te laten leiden door de achtergrond, het geloof, de geaardheid, … van de kandidaat-huurders. Als verhuurder besef je uiteraard niet altijd dat je mogelijk discrimineert. En als huurder weet je misschien niet goed welke informatie je toekomstige verhuurder of het immokantoor al dan niet van je mag vragen. Wil je meer duidelijkheid over wat er wordt verstaan onder discriminatie op de woonmarkt, neem dan zeker eens een kijkje op de website van Unia. Unia is een onafhankelijke Belgische openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevordert.

https://www.unia.be/nl/actiedomeinen/huisvesting

Melden

Meen je het slachtoffer te zijn van discriminatie op de woningmarkt? Dan kan je dit melden via de website van Unia. Hiervoor bestaat een speciaal meldingsformulier:

https://www.melding.unia.be/nl/meld-het/waar  

Beschik je niet over toegang tot het internet of heb je hulp nodig bij het invullen van de melding? Dan kan je dit komen melden bij de dienst omgeving van de gemeente of bij het OCMW. De medewerker van de dienst omgeving of het OCMW helpt je dan op weg bij het invullen van het meldingsformulier. Waarna Unia contact met je opneemt.