Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Financiële dienst

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 98 26
financien@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Belasting ongeadresseerd reclamedrukwerk

Wat

Om onze afvalberg verder te verkleinen, voeren we vanaf februari 2021 een belasting op reclamedrukwerk in. Zo proberen we de bedeling van reclamefolders en aanverwante producten te reduceren. We hanteren het principe ‘de vervuiler betaalt’. Wie folders verspreidt, draagt de maatschappelijke kost hiervan.

Prijs en aangifte

Vanaf een gewicht van 20 gram per drukwerk rekenen wij 3 cent per exemplaar aan.

Verspreiders van drukwerk moeten zelf binnen de 14 dagen aangifte doen van de bedeling bij de gemeente. Wordt er geen aangifte gedaan dan rekenen wij 200 euro aan, het bedrag dat overeenkomt met de bedeling van de 4 dorpen (Lille, Gierle, Poederlee en Wechelderzande).

Een aangifteformulier is hieronder terug te vinden.

Vrijstellingen

Onze eigen lokale handelaars die een folder bedelen, willen we steunen en niet belasten. Daarom hebben we alle folders tot 20 gram vrijgesteld van belasting. Ook onze verenigingen, scholen, politieke partijen en publiekrechtelijke organisaties worden vrijgesteld.

Help mee afval te voorkomen

Wij je als inwoner geen reclame in je brievenbus dan kan je bij het onthaal van het gemeentehuis een gratis sticker 'geen reclame' bekomen. Deze kan je dan op je brievenbus kleven. Zo voorkom je afval en verklein je ook je eigen afvalberg. Er zijn twee verschillende stickers. Eén indien je geen enkel drukwerk in de brievenbus wil en één voor als je enkel persdrukwerk wil ontvangen.