Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Bevolking

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 98 25
burgerzaken@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Relevante info

Adreswijziging

Via het e-loket, zie onderaan, kan je eenvoudig een adreswijziging doorgeven.

Verhuizen naar een andere gemeente.

Iedere burger die verhuist moet aangifte doen van zijn adreswijziging bij de bevolkingsdienst van de gemeente waar hij wenst ingeschreven te worden. In de gemeente van vertrek hoef je niets te regelen.

Verhuizen naar Lille of binnen Lille

Het gezinshoofd of een meerderjarig gezinslid doet de aangifte (e-loket) binnen de 8 werkdagen na de verhuis bij de bevolkingsdienst. Ga je samenwonen en verhuis je vanuit verschillende adressen dan moet je beiden aangifte doen. De wijkagent zal op je nieuwe adres een kijkje komen nemen om na te gaan of je er werkelijk woont.

Aankomst in gemeente aangeven via e-loket.

Verhuis binnen de gemeente aangeven via e-loket.

Na het bezoek van de wijkagent

Als de wijkagent bij je langskomt en je adreswijziging wordt aanvaard, krijg je een schriftelijke bevestiging. Met deze bevestiging moet je langskomen op de dienst burgerzaken voor aanpassing van je nieuwe adres op de chip van je elektronische identiteitskaart. Als meerdere personen zijn verhuisd, mag één meerderjarig gezinslid de gegevens op de elektronische identiteitskaarten laten aanpassen met de bijhorende pincode van elke kaart. 

Maak hier je afspraak: Adreswijziging na woonstcontrole

Let op! Als meerdere personen verhuizen kies je de afspraak voor 2 personen of meer

Verhuizen naar het buitenland

Indien je verhuist naar het buitenland kom je (en alle gezinsleden die in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart) zo dicht mogelijk bij de datum van vertrek langs bij de dienst bevolking met je identiteitskaart en je pincode en het nieuwe adres in het buitenland. Maak hier je afspraak voor je afschrijving naar het buitenland

Signalisatie bij verhuis

Wie signalisatie (verkeersborden) wil plaatsen bij een verhuis  dient ook hiervoor een vergunning aan te vragen. Het aanvraagformulier en meer informatie vind je hier terug.

E-loket