Naar inhoud
thuisloket

Praktisch

Bevolking

Geopend op afspraak.

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 98 25
fax 014 88 20 50
burgerzaken@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Relevante info

Adreswijziging

Via het e-loket, zie onderaan, kan je eenvoudig een adreswijziging doorgeven.

Verhuizen naar een andere gemeente.

Iedere burger die verhuist moet aangifte doen van zijn adreswijziging bij de bevolkingsdienst van de gemeente waar hij wenst ingeschreven te worden. In de gemeente van vertrek hoef je niets te regelen.

Verhuizen naar Lille of binnen Lille

Het gezinshoofd of een meerderjarig gezinslid doet de aangifte (persoonlijk, via telefoon, mail of e-loket) binnen de 8 werkdagen na de verhuis bij de bevolkingsdienst. Ga je samenwonen en verhuis je vanuit verschillende adressen dan moet je beiden aangifte doen. De wijkagent zal op je nieuwe adres een kijkje komen nemen om na te gaan of je er werkelijk woont en laat een attest van adreswijziging achter. Met dit document komen alle gezinsleden die in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart zo snel mogelijk naar de dienst bevolking om de identiteitskaart aan te passen, vergeet hiervoor je pincode niet. 

Verhuizen naar het buitenland

Indien je verhuist naar het buitenland kom je (en alle gezinsleden die in het bezit zijn van een elektronische identiteitskaart) zo dicht mogelijk bij de datum van vertrek langs bij de dienst bevolking met je identiteitskaart en je pincode en het nieuwe adres in het buitenland.

Signalisatie bij verhuis

Wie signalisatie (verkeersborden) wil plaatsen bij een verhuis  dient ook hiervoor een vergunning aan te vragen. Het aanvraagformulier en meer informatie vind je hier terug.

E-loket