Naar inhoud

Praktisch

Jeugddienst

Rechtestraat 44
2275 Lille
jeugd op facebook


tel. 014 88 98 28
fax 014 88 20 50
e-mail

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u 13-16u  
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u 13-16u  
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

De Pretplaneet - speelpleinwerking voor 6 tot 14 jarigen

foto De Pretplaneet

Beleef de allerleukste vakantie op De Pretplaneet!

De Pretplaneet is een plek waar je kan ravotten, buiten spelen, knutselen, verkleden, kokkerellen, voetballen, go-cart rijden, spelen in de zandhoop, waterspelletjes doen, hameren & timmeren in de bouwhoek, snoezelen in de chillhoek, … en nog veel meer om heel de dag plezier te maken.

Kom af, fiets aan de kant, jas uit en heel veel spelen! En de dag erna nog eens en de dagen erna nog meer! De animatoren staan klaar om er samen een supervakantie van te maken!

 

Heel de grote vakantie spelen op De Pretplaneet

Op De Pretplaneet kan je meespelen met de activiteiten die onze animatoren voorstellen, maar je kan ook naar hartenlust spelen in een van onze speelhoeken. De bouwhoek, de knutselhoek, de zandhoop, de go-carts, de leeshoek, ...

Op De Pretplaneet mag je zelf kiezen wat je speelt en met wie je speelt. De kinderen worden niet in groepen onderverdeeld.

Elke ochtend en middag stellen de animatoren met een toneeltje voor welke activiteiten ze die dag voor de kinderen in mekaar gebokst hebben (bijvoorbeeld stratego, een bosspel, waterspelletjes, koken, knutselen, ...).
De activiteiten zijn niet leeftijdsgebonden. Bij ons spelen de verschillende leeftijden door mekaar. Voor de tieners die dat willen, hebben we wel een aparte hoek voorzien waar de kleintjes niet mogen komen.
Even geen zin in een van de activiteiten? Spelen in een van de hoeken mag ook altijd!

Dit is ons 'open speelaanbod', gebaseerd op onze visie op speelpleinwerking. Meer lezen? Onderaan deze pagina kan je onze visietekst terugvinden.

 

Wanneer?

Vanaf maandag 3 juli tot en met vrijdag 14 juli 2017 en van maandag 31 juli tot en met donderdag 31 augustus 2017 (m.u.v. 15 augustus). 

 • Elke dag van 9 tot 16 uur.
 • Er is vooropvang vanaf 7.30 tot 9 uur en naopvang van 16 tot 17.30 uur.
 • Enkel tijdens de voor- en naopvang of tussen de middag (pauze tussen 12 en 13 uur) kan je aankomen en naar huis vertrekken.

 

Voor wie?

Voor kinderen vanaf 6 jaar (geboren in 2011, je mag ook komen als je dit jaar nog 6 wordt) tot en met 14 jaar (geboren in 2003) die GOESTING hebben om te SPELEN!

Kinderen die niet in Lille wonen, zijn overigens ook van harte welkom bij De Pretplaneet.

 

Waar?

We spelen in en bij het lokaal van vereniging De Zeeltrekkers, Poeyelheide in Gierle. Het lokaal ligt naast een speelbos en heeft een grote omheinde buitenspeelruimte. Je vindt ons vlakbij voetbal F.C. Gierle. De zandweg waar het lokaal gelegen is, staat niet op Google maps, dus volg de wegwijzers!

Je kan te voet, per fiets of met de auto komen. Er is geen bushalte vlakbij. Kom je met de fiets? We maken een fietsenparking binnen de omheining, dus je fiets staat veilig. Wordt je met de auto gebracht? In de straat van De Pretplaneet is voldoende plaats om even te parkeren.

 

 

Inschrijven? Nee!

Je moet niet vooraf inschrijven bij De Pretplaneet. De Pretplaneet is namelijk open voor kinderen die opvang nodig hebben, maar ook voor kinderen die gewoon willen meespelen. Wij hanteren dan ook geen inschrijvingsstop. Alle kinderen zijn welkom.

Je eerste dag op De Pretplaneet moet je wel een inschrijvingsformulier invullen. Je kan dit ter plaatse doen of je kan het formulier ingevuld meebrengen. Je vindt het formulier onderaan deze pagina. Een keer het formulier ingevuld is, kan je de volgende keer gewoon komen spelen wanneer je maar zin hebt.
Het enige wat je moet doen, is cash geld meebrengen.

 

Kostprijs?

 • Een dag op De Pretplaneet kost 4 euro.
 • Een halve dag kost 2 euro.
 • LET OP! Je kan enkel ter plaatse en CASH betalen!
 • Kinderen met recht op een verhoogde tegemoetkoming krijgen 50 % korting (bewijs dit met een klevertje van je ziekenfonds).
 • Het vierde kind van hetzelfde gezin mag gratis meedoen als de vier kinderen tegelijk komen spelen.

 

Meebrengen? Kledij?

 • Breng je boterhammen mee voor 's middag.
 • Breng ook twee tussendoortjes mee (liefst in een - genaamtekend - doosje, zo vermijden we afval)
 • Drinken moet je niet meebrengen, maar breng wel je eigen drinkbeker mee (vergeet je naam er niet op te zetten). Je mag heel de dag door water drinken, tussen de middag krijg je (bruis)water of een frisdrankje (cola of limonade).
 • Draag speelkledij. We knutselen met verf en lijm die uitwasbaar zijn, maar hou er toch rekening mee dat je wel eens lekker vuil kan worden op het speelplein.
 • Wij hebben niet veel reservekleren. Als je denkt dat je dit wel eens nodig zou kunnen hebben, breng je die best zelf mee.
 • Breng geen eigen speelgoed of (dure) spullen mee.
 • Wij voorzien zonnecrème, maar op zonnige dagen smeer je je best thuis al een keer in. Breng op hete dagen een petje mee.
 • Medicatie nodig? Dat kan, met een briefje van je ouders of (huis)dokter.

 

EHBO

Op De Pretplaneet is een EHBO koffer voorzien met ontsmettingsmiddel, verbanden en pleisters, zonnecrème, icepacks en maandverband. Medicatie of zalfjes mogen de animatoren niet toedienen.
Als er een ongeval gebeurt, verwittigen de animatoren indien nodig meteen de ouders en de jeugddienst.
Indien het 'maar om een pijntje gaat', dat met een plakker en een knuffel weer over is, brengen de animatoren de ouders gewoon na de speeldag op de hoogte.

Wij zijn verzekerd tegen lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

 

Een dag op De Pretplaneet 

 • 7u30-9u00: vooropvang. Er zijn een paar animatoren aanwezig om de inschrijvingen te doen en alvast te spelen.
 • 9u00-12u00: activiteiten en spelen in de hoeken, met tussendoor een pauze.
 • 12u00-13u00: middagpauze, je kan tijdens dit uur ook nog komen meespelen of naar huis gaan.
 • 13u00-16u00: activiteiten en spelen in de hoeken, met tussen een pauze.
 • 16u00-17u30: naopvang, er zijn een paar animatoren aanwezig om de uitschrijvingen te doen en met de kinderen te spelen.

 

Op uitstap

We gaan op uitstap!

Voor de uitstappen moet je wèl vooraf inschrijven. Dit kan bij de jeugddienst of bij de animatoren op het speelplein.

kalender 2017:

 • donderdag 13 juli: Mega Speelstad Wechelderzande
  • 9u00-16u00 (met zoals elke dag ook vooropvang vanaf 7u30 en naopvang tot 17u30)
  • vervoer: bus
  • meenemen: lunchpakket + drankje
  • prijs: € 5
 • vrijdag 11 augustus: dierentuin Planckendael
  • 9u00-16u00 (met zoals elke dag ook vooropvang vanaf 7u30 en naopvang tot 17u30)
  • vervoer: bus
  • meenemen: lunchpakket + drankje
  • prijs: € 15
 • vrijdag 25 augustus: blotevoetenpad + speeltuin Bokrijk
  • 9u00-16u00 (met zoals elke dag ook vooropvang vanaf 7u30 en naopvang tot 17u30)
  • vervoer: bus
  • meenemen: lunchpakket + drankje, een handdoek, indien mogelijk geen lange broek dragen
  • prijs: € 9

 

Open deuren - kijkavond en grootouderdag

We gooien de deuren open en iedereen is welkom om mee te spelen, te kijken wat we heel de dag doen op De Pretplaneet, voor een hapje en een drankje ...

Kijkavond

Op woensdag 5 juli ben je tussen 18u00 en 19u30 welkom op onze kijkavond. Met een hapje en een drankje wordt de speelpleinzomer officieel geopend en kan je een kijkje nemen in onze speelhoeken.  De animatoren staan klaar om al je vragen te beantwoorden en je kinderen mogen volop spelen. (En da's allemaal gratis!)
Dus, twijfel je nog of speelpleinwerking iets voor jou is? Kom vrijblijvend langs en maak kennis!

(Groot)oudernamiddag

Op woensdag 2 augustus mogen alle (groot)ouders in de namiddag (gratis) komen meespelen!
Wij voorzien koffie, koekjes en leuke activiteiten, jullie zorgen voor een grote opkomst (met je (klein)kinderen). Resultaat, een bijzonder PRETTIGE namiddag op De PRETplaneet!

 

Begeleiding

De Pretplaneet wordt aangestuurd door de gemeentelijke jeugddienst en begeleid door een ploeg animatoren onder leiding van een hoofdanimator. Zij zijn tussen 16 en 24 jaar oud.

De animatoren hebben allen een attest animator in het jeugdwerk en/of ervaring in het jeugdwerk en ze zijn minstens 16 jaar oud. De hoofdanimator is een animator met enkele jaren ervaring, die de ploeg aanstuurt en die tevens het aanspreekpunt is voor ouders. De Pretplaneet en de ploeg animatoren en hoofdanimator worden begeleid door de jeugdconsulent.
Er staan ook stagiairs op het speelplein, zij lopen stage om het attest (hoofd)animator in het jeugdwerk te verkrijgen.

De animatoren zorgen voor leuke activiteiten (die ze steeds per twee begeleiden, nooit alleen) en spelen mee in de verschillende speelhoeken.
De 'vliegende' animator (te herkennen aan de vleugeltjes op haar / zijn rug) zorgt voor de kinderen die hun weg niet meteen vinden op De Pretplaneet en is ook het aanspreekpunt voor alle (gekke en serieuze) vragen.

Als je je kind brengt en komt ophalen, mag je de animatoren of de hoofdanimator altijd aanspreken met vragen, bezorgdheden, klachten, tips, ... De jeugddienst staat ook ter beschikking voor al je vragen over De Pretplaneet.

De hoofdanimatoren van 2017 zijn Mathias Van Gestel (week 1 en 2), Lisa Daems (week 3 en 4), Hannes Heylen (de laatste 3 weken).

 

Heeft je kind (extra) zorg nodig?

De Pretplaneet is een warm nest, zowel voor de kinderen als voor de animatoren. De Pretplaneet wil een inclusieve werking zijn, maar slechts naargelang de draagkracht van de animatorenploeg en de kwalificaties van de animatoren én naargelang de draagkracht van de Pretplaneet betreffende materiaal, infrastructuur, veiligheid en zorg. Inclusie is slechts mogelijk na een gesprek met de ouders/verantwoordelijken (en eventueel het kind).

Heeft je kind extra (medische) zorgen nodig? Noteer deze gegevens zeker op het inschrijvingsformulier en spreek de animatoren op het speelplein erover aan. Wens je de noden van je kind vooraf te bespreken met de animatoren en de jeugddienst? Neem dan gerust contact op met de jeugddienst.

 

Animator worden op het speelplein?

Heb jij zin om mee te spelen en kinderen een supertoffe zomervakantie te bezorgen? Word animator op ons speelplein!

Verzekering

Kinderen die deelnemen aan de speelpleinwerking zijn verzekerd voor lichamelijke ongevallen en burgerlijke aansprakelijkheid.

 

Vlaamse Dienst Speelpleinwerk vzw

De Pretplaneet is aangesloten bij de Vlaamse Dienst Speelpleinwerk (VDS). Zij ondersteunen alle speelpleinwerking in Vlaanderen en Brussel.