Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Onthaal

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 20 10
info@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Relevante info

Evenement organiseren

schema evenement aanvragen

Bijkomende COVID-maatregelen

Wanneer moet je een CERM invullen? Welke regels moet ik volgen? Door Covid moet je als organisator met heel wat dingen rekening houden en het wijzigt regelmatig.

Je kan de protocollen raadplegen op www.info-coronavirus.be/nl/protocollen.

Evenement melden bij gemeente

Wanneer je een evenement organiseert moet je dit melden. Je doet dit best ten laatste 60 dagen op voorhand met het 'meldingsformulier evenement' (bijlage 1). Een buurtfeest moet ten laatste 1 maand voor het plaatsvindt aangevraagd worden, anders vervalt het recht op subsidie.

Gaat het om een fuif of een optreden dan moet je ook het 'formulier melding - vergunningsaanvraag occasioneel evenement' (bijlage 2) invullen.

Voor sommige evenementen zoals een fuif, een garageverkoop, een braderie, een rommelmarkt of het schieten voor een huwelijk heb je toestemming van de burgemeester nodig. Wanneer je het meldingsformulier gebruikt, worden de nodige vergunningen automatisch voor je aangevraagd.

Wat is een evenement?

Een evenement zien we heel breed. Een fuif is een evenement, maar een wandeltocht, een braderie en een garageverkoop zijn dat ook. Als je gaat schieten voor een huwelijk zien we dit eveneens als een evenement. Mountainbiketochten, optredens, betogingen en kerstboomverbrandingen zijn ook evenementen. Twijfel je of jouw activiteit een evenement is, neem dan contact op met het  onthaal.

Nog vragen?

Wil je materiaal voor je evenement ontlenen bij de gemeente? Afvalcontainers voor evenementen aanvragen? Wil je gebruik maken van de publiciteitsborden van de gemeente? Wil je een locatie reserveren? Wil je een tentfuif geven of een straat laten afsluiten? Al deze vragen worden beantwoord in de evenementengids. In deze gids vind je alles wat je moet weten om je evenement te organiseren.