Naar inhoud
thuisloket

Praktisch

Onthaal

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 20 10
fax 014 88 20 50
info@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Relevante info

Evenement organiseren

schema evenement aanvragen

Bijkomende COVID-maatregelen

Momenteel moet de COVID-veiligheid van elk evenement getoetst worden aan de hand van het COVID EVENT RISK MODEL. Deze tool is beschikbaar via de website: www.covideventriskmodel.be. Op de website vind je alle info over de tool.

Het resultaat van de test voeg je bij de aanvraag van je evenement. Dit is de pdf waarop de groene bol verschijnt met een vinkje erin.

Krijgen je een oranje bol, dan kunnen er nog aanpassingen gedaan worden (hiervoor krijgen jullie ook tips) om toch in de groene zone te geraken.

Als jullie een rode bol krijgen, dan is jullie event helemaal niet corona-proof en kan het onder de huidige maatregelen niet doorgaan.

Bijkomend vragen we naar een draaiboek waarin vermeld staat hoe het sectorprotocol toegepast wordt op jullie organisatie.

Vermeld steeds een corona-verantwoordelijke.

Wanneer je een evenement organiseert moet je dit melden. Je doet dit best ten laatste 60 dagen op voorhand met het 'meldingsformulier evenement' (bijlage 1). Een buurtfeest moet ten laatste 1 maand voor het plaatsvindt aangevraagd worden, anders vervalt het recht op subsidie.

Gaat het om een fuif of een optreden dan moet je ook het 'formulier melding - vergunningsaanvraag occasioneel evenement' (bijlage 2) invullen.

Voor sommige evenementen zoals een fuif, een garageverkoop, een braderie, een rommelmarkt of het schieten voor een huwelijk heb je toestemming van de burgemeester nodig. Wanneer je het meldingsformulier gebruikt, worden de nodige vergunningen automatisch voor je aangevraagd.

Wat is een evenement?

Een evenement zien we heel breed. Een fuif is een evenement, maar een wandeltocht, een braderie en een garageverkoop zijn dat ook. Als je gaat schieten voor een huwelijk zien we dit eveneens als een evenement. Mountainbiketochten, optredens, betogingen en kerstboomverbrandingen zijn ook evenementen. Twijfel je of jouw activiteit een evenement is, neem dan contact op met het  onthaal.

Nog vragen?

Wil je materiaal voor je evenement ontlenen bij de gemeente? Wil je gebruik maken van de publiciteitsborden van de gemeente? Wil je een locatie reserveren? Wil je een tentfuif geven of een straat laten afsluiten? Al deze vragen worden beantwoord in de evenementengids. In deze gids vind je alles wat je moet weten om je evenement te organiseren.