Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Toerisme

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 88 20 10
toerisme@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Wandelnetwerk "Kempense Beemden"

Den Haert - Copyright Mie De Backer TPA

Wandelnetwerk Kempense Beemden serveert 325 kilometer wandelplezier in de gemeenten Grobbendonk, Lille, Vorselaar en Zandhoven. Dit wandelnetwerk ligt in Lille ten zuiden van de E34, ter aanvulling van het wandelnetwerk Kempense Hoven waarin Noord-Lille al opgenomen was. Je kan dus aan de hand van de wandelknooppunten in heel Lille naar hartenlust wandelen.

De naam verwijst naar het vlakke, waterrijke decor waarin je stapt. Naast de fotogenieke rivieren Kleine Nete en Aa slingeren talloze grachten en beken zich door het landschap. Het karakteristieke beemdenlandschap bestaat uit natte wei- en hooilanden, broekbossen en rietkragen. De vochtige valleien lokken een heel typische fauna en flora.

Verder ontdek je tijdens je wandeling veelbezongen Kempense dorpjes en stemmige molensites. Een kasteel dat lijkt weggelopen uit een sprookjesfilm of een bos waar acht eeuwen terug de Brabantse hertogen grootse jachtpartijen hielden…

Om optimaal van dit gebied te genieten kunnen waterdichte schoenen of laarzen wel een must zijn.

De wandelnetwerkkaart wordt samen met een handig wandelinspiratieboekje aan het onthaal in het gemeentehuis en online via Kempen verkocht.

Opmerkingen over de bewegwijzering dan kan je melden via www.routedokter.be.

4855 rood-witte borden

Het wandelnetwerk werkt met knooppunten net zoals het fietsknooppuntennetwerk. Je volgt gewoon de rechthoekige, rood-witte borden van knooppunt naar knooppunt. Toerisme provincie Antwerpen plaatste maar liefst 4855 borden van die borden. Je kan de borden in twee richtingen volgen.