Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Communicatie

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille


tel. 014 44 82 32
communicatie@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Thuisloket

Heb je een attest, een akte van de burgerlijke stand of een uittreksel uit het strafregister nodig? Dan moet je vanaf nu niet meer naar het gemeentehuis. Surf naar www.lille.egovflow.be en vraag je document aan. Via het ‘Thuisloket’ kan iedere Lillenaar voortaan met een paar muisklikken online de nodige aktes of attesten aanvragen. De achterliggende software zorgt ervoor dat iedereen het juiste, digitaal ondertekend en rechtsgeldig document in z’n mailbox ontvangt. In de meeste gevallen wordt een aanvraag voor jezelf 100% automatisch verwerkt en binnen een paar seconden printklaar digitaal aangeboden.

Meer informatie op de gemeentelijke website

Vaak weet je niet welk attest of welke akte je nodig hebt. Meer uitleg vind je altijd op deze website. Zit je op onze site bij het document dat je nodig hebt? Je kunt gewoon doorklikken en het document aanvragen wanneer het beschikbaar is in het Thuisloket.

Bye bye kaartlezer!

Vind je een identiteitskaartlezer onhandig? Ontdek itsme. Met itsme kan je niet enkel eenvoudig aanloggen bij het Thuisloket. Je kan er ook eenvoudig je online betalingen mee bevestigen of inloggen op tal van overheidstoepassingen zonder je ouderwetse kaartlezer. Geef je 5-cijferige itsme-code in en klaar. Je leert er alles over op www.itsme.be.

Je document in vijf stappen

  1. Ga naar het Thuisloket via deze link.
  2. Kies het gewenste document.
  3. Meld je aan met je identiteitskaartlezer of Itsme.
  4. Vul je gegevens in en verzend.
  5. Je vindt het document in je mailbox. Binnen een paar seconden als het 100 procent automatisch kan, binnen een paar dagen als er nog achterliggende bewerkingen moeten gebeuren.

Zoek je een ander formulier? Alle online formulieren vind je in het e-loket.