Naar inhoud
Enkel open op afspraak
MAAK EEN AFSPRAAK

thuisloket

Praktisch

Jeugddienst

Geopend op afspraak

Rechtestraat 44
2275 Lille
jeugd op facebook


tel. 014 88 98 28
vrijetijdsdienst@lille.be

Openingstijden

ma 8.30-12u 13-16u 17-20u 
di 8.30-12u    
wo 8.30-12u 13-16u  
do 8.30-12u    
vr 8.30-12u    

Sluitingsdagen

Speelstraten

Speelstraat

Als gemeente willen we ervoor zorgen dat kinderen op een veilige en zorgeloze manier buiten kunnen spelen met vriendjes uit de buurt. De inrichting van een speelstraat kan hiervoor een goed middel zijn.

De gemeente voorziet de mogelijkheid aan inwoners om op grondgebied Lille speelstraten in te richten tijdens de schoolvakanties of in de maanden juni of september.

Wat is een speelstraat?

Een speelstraat is een bestaande straat – of een deel ervan – die verkeersvrij wordt gemaakt en vervolgens omgetoverd tot een speelparadijs voor kinderen. De kinderen kunnen zo enkele uren of een ganse dag vrijuit spelen. Een ideale manier voor kinderen (én volwassenen) uit een straat/buurt om elkaar beter te leren kennen op een leuke manier! 

Praktisch

Uiteraard mag en kan een straat niet zomaar worden afgesloten om er een speelstraat van te maken.

- Om een speelstraat in te richten dien je minstens twee maanden op voorhand een aanvraag in via het daarvoor bestemde formulier. Straten met een belangrijke functie voor doorgaand verkeer, komen niet in aanmerking voor de inrichting van een speelstraat.

- Om er zeker van te zijn dat er voldoende draagvlak is voor een speelstraat, dienen alle bewoners van de straat geïnformeerd te worden en dient er een meerderheid van de bewoners akkoord te gaan met de inrichting hiervan.

Zie jij het wel zitten om je straat om te toveren tot een speelstraat en je buurtbewoners hiervoor warm te maken?

Lees dan zeker het onderstaande Reglement voor het inrichten van speelstraten.

Coronamaatregelen

De geldende coronamaatregelen moeten uiteraard gerespecteerd worden, zowel bij de inrichting van de speelstraat als bij de voorbereiding. Met de huidige coronamaatregelen is het niet toegestaan om van deur tot deur te gaan om handtekeningen te verzamelen. Onderaan deze pagina vind je een bewonersbrief terug, je kan deze samen met de enquête in de bus van alle buurtbewoners droppen. Op deze manier kan je coronaproof de nodige handtekeningen verzamelen.