Purple Hops

Purple Hops is van oorsprong een hobbybrouwerij met diepgewortelde roots in de Kempen. Sinds 2013 ontwikkelen ze hun eigen recepten voor speciaalbieren op hele kleine schaal. Tripels, quadrupels, IPAs, stouts, saisons, ... Ze hebben zich doorheen de jaren aan heel wat bierstijlen gewaagd. Nooit overdreven experimenteel, wel altijd met een uitgesproken smaak en soms al eens met een extra touch.

In 2021 werd de stap gezet naar bierfirma om aanvankelijk twee (en ondertussen drie) van hun beste brouwsels op iets grotere schaal te kunnen produceren en gelijktijdig op de markt te brengen. Hiervoor werken ze samen met brouwerij Leysen in Herentals, waar ze welkom zijn om zelf mee te brouwen en bottelen.

Hun missie bestaat erin om niet-alledaagse maar wel geweldig lekkere bieren te brouwen volgens originele, karaktervolle recepten waar ze zelf 100% achter staan. Niet alleen om de gevestigde craft beer community te bekoren, maar ook om de nieuwsgierige proever enthousiast te maken. "Great beer for great people" is dan ook de slagzin van de brouwerij.

En vanwaar de naam Purple Hops? Die naam verwijst naar hun roots, de Kempen dus, op de purp'ren hei ...