Scouts Wechel

Scouting is een jeugdbeweging die zich richt naar alle kinderen en jongeren vanaf 6 jaar. Pret en plezier zijn het cement van scouting, maar onze bouwstenen gaan verder dan dat! Scouting speelt zich af in de vrije tijd en wil kinderen en jongeren prikkelen en uitnodigen om hun eigen mogelijkheden te verkennen en talenten aan te scherpen. Ook in Wechelderzande bruist scouting al meer dan 45 jaar en telt vandaag de dag meer dan 250 leden! Durf het aan, zet je schrap en schrijf je in voor het scoutsjaar 2022-2023! Hiervoor kan je terecht aan het scoutslokaal (Kerkepad 35, Wechelderzande) op:

Vrijdag 2 september van 19.00 – 20.30 u

Zaterdag 3 september van 13.00 – 15.00 u

We vragen op voorhand in te schrijven via http://www.scoutswechel.be/inschrijvingen.php zo kan alles vlotter verlopen tijdens het inschrijvingsweekend zelf.

Het lidgeld voor een heel jaar bedraagt 45 euro (o.a. voor verzekering, takken, administratiekosten,…).

Zoals je misschien weet, werken we bij de scouts met verschillende leeftijdsgroepen, ook wel takken genoemd. Achter de taknaam vind je de bijhorende geboortejaren. Een korte introductie…

  • Kapoenen (‘15 – ’16): De tak van de kapoenen is puur plezier voor de allerkleinsten. Het leven van een kapoen is er één vol spel, fantasie, creativiteit en expressie. Spelenderwijs ontdekken ze samen met vriendjes en vriendinnetjes de wondere wereld! Knutselen, avonturentochten en zelfs een echt kamp gaat een flinke kapoen niet uit de weg!
  • Welpen (’12 – ’14): Wie net iets te oud is voor de kapoenen, kan meespelen bij de welpen. Welpen leren vele dingen zelf te doen. Ze krijgen ruimte en kansen om dingen uit te proberen en van elkaar te leren. De werking wordt ingekleed met verhalen en fantasie. Hierbij wordt vaak gebruik gemaakt van het welbekende Jungleboek.

  • Jongverkenners (’09 - ‘11): Jong-gidsen en Jong-verkenners trekken er graag op uit in de natuur of verkennen hun buurt. Op tentenkamp koken ze hun eigen potje en in vaste leefgroepjes of patrouilles werken ze samen en nemen ze initiatieven: van kattenkwaad tot leuker. Jongverkenners krijgen een waaier van mogelijkheden om mee te beslissen, zelf de handen uit de mouwen te steken en allerlei vaardigheden onder de knie te krijgen. Stilaan leren ze dat scouting niet stopt als de vergadering is afgelopen.

  • Verkenners (’07 – ’08): Bij de gidsen en verkenners is er ruimte voor grotere projecten. Met de groep een snuifje avontuur realiseren, of uitgedaagd worden door elkaar. Vanuit eigen interesses op zoek gaan naar zichzelf tussen soortgenoten. Dit door typische activiteiten of door een experiment waaraan gidsen / verkenners in kleine groepjes mee voorbereiden.

  • Jins (’05 – ’06): Jin, Jij en Ik een Noodzaak. Jins leven twee jaar intens samen in hun jintak. In hun eigen ‘jonge’ stijl werken ze gekke activiteiten, projecten en zelfs hun kamp uit. Al doende leren ze samenwerken en verantwoordelijkheid opnemen. Hieruit groeit engagement voor de groep en voor de samenleving;

Onze scoutsactiviteiten vinden standaard plaats op zaterdag van 13u30 tot 16u

Twijfel je nog? Praat eens met een vriend of vriendinnetje die al bij de scouts is… Je hoort dan vast hoe avontuurlijk het is! Nog vragen?

Bel naar 0468/25 15 45 (Warre Mariën), 0479/51 23 20 (Stijn Van Den Bergh) of 0474/32 29 95 (Michiel Snels). Mailen kan naar groepsleiding@scoutswechel.be   

Heb je de smaak al te pakken? We verwachten je vrijdag 2 of zaterdag 3 september aan het scoutslokaal om je in te schrijven voor een spetterend scoutsjaar !!!

Meer info: scoutswechel.be