Site Molenvelden in Gierle mogelijke locatie voor broodnodige nieuwe turnzaal en cultuurruimte

De Molenvelden in Gierle vormt al jaren de thuisbasis van de meisjeschiro van Gierle. De gemeente creëerde er ook een speelbos, een gloednieuw skatepark en plantte er een voedselbos. De gemeente wenst de site de komende jaren nog verder uit te bouwen in functie van verenigingen en cultuurbeleving.

Op de gemeenteraad van juni 2023 heeft de gemeente een expert aangesteld om het project in goede banen te leiden.

Turnzaal Brulens in Gierle, gebouwd in de jaren 80, is duidelijk aan vervanging toe zoals iedereen ondertussen wel weet. Ook parochiezaal Sint-Jan in Gierle, die wel geen eigendom is van de gemeente, is tot op de draad versleten. Het gemeentebestuur wil ervoor zorgen dat er een langetermijnplan klaarligt zodat de inwoners van Gierle over een paar jaar ook nog een ruimte hebben om samen te komen. Het bestuur kijkt naar de site Molenvelden om een project te realiseren dat deze functies in de toekomst kan combineren.

Het spreekt voor zich dat dit een uitdagend project is. Toch lijkt het het bestuur kostenefficiënter om verschillende functies onder één dak te brengen. De expert die nu aangesteld wordt, moet helpen bij het technische luik, de haalbaarheid van het project onderzoeken en bijstand verlenen als het project gerealiseerd wordt. Het gaat uiteraard om een toekomstproject. Ten vroegste volgende legislatuur kan het een aanvang nemen.

Gepubliceerd op woensdag 28 juni 2023 om 09.14 uur